Umagično selo nakon božićnih blagdana  'podignuto' i na umaškom Trgu slobode bilo je pretijesno za novogodišnju feštu. Brojni Umageži i njihovi gosti najluđu noć u godini proveli su u odličnom raspoloženju. Velika zasluga za dobru zabavu na 'ulazu' u 2019. godinu pripala je šarmantnoj Splićanki, pjevačici Lidiji Bačić Lile, koja je u pratnji benda svojim nastupom oduševila.

Dvosatni nastup Lidije Bačić u novogodišnjoj noći mnogi su pratili pjevajući i plešući, odlično se zabavljajući do sitnih jutarnjih sati.

Odbrojavanje Umageža do ulaska u 2019. godinu kulminiralo je 'eksplozijom' vatrometa koji je izazvao oduševljenje.

Novogodišnje čestitka gradonačelnika 

Drage moje Umažanke, dragi Umažani, početak nove godine predstavlja pravi trenutak da zastanemo i da se podsjetimo što smo sve ostvarili u našoj maloj, ali vrijednostima bogatoj zajednici.

Imao sam privilegiju roditi se u Umagu, odrastati, živjeti i biti sudionik vremena te se veseliti svakom novom uspjehu i rastu našega grada. To su činjenice koje su obilježile moj život i ujedno odredile moj put. Stoga sam izrazito ponosan kada se zajedno zalažemo za Umag, razumijemo Umag i kada zajedno stvaramo novi Umag te time gradimo sigurnu budućnost.

Razvoj Umaga bio bi neostvariv bez ljudi, bez svih vas koji izgrađujete zajednicu kakvu želimo i zaslužujemo.

Godina koja je na izmaku bila je zahtjevna i puna izazova, no naposljetku vrlo uspješna. Umag se već par godina nalazi u vremenu svog najvećeg razvoja i rasta, a održive politike upravljanja gradom urodile su nagradom za najbolji grad u državi po pitanju demografije, mladih i socijalnih politika. No, naš se Umag našao i u TOP 5 ljestvici po pitanju gospodarstva i kvalitete života koju pruža te još 11 ostalih nagrada i priznanja u posljednje dvije godine. 

Ovakvi rezultati raduju sve nas koji istinski i bezuvjetno volimo Umag i koji želimo da postane sve bolji i bolji.

Stabilnost, opća sigurnost i socijalna osjetljivost su načela i vrijednosti koje smo izgradili i zahvaljujući kojima je naš Umag danas moderna urbana sredina u kojoj je ugodno i sigurno živjeti, grad koji raste i skrbi o najranjivijim skupinama te svojim stanovnicima pruža najviše standarde, od predškolskog obrazovanja, pa sve do kvalitetnih umirovljeničkih dana.
U gotovo 10 godina upravljanja pokrenuli smo grad iz sna i preoblikovali ga u grad perspektive i jednakih mogućnosti za sve.

Svi smo mi zajedno grad i našim smo zajedničkim doprinosom stvorili perspektivu i nadu… jer znamo gdje idemo i kako… jer imamo viziju i sami gradimo našu budućnost i stoga vam svima HVALA OD SRCA!

Dragi ljudi, puno sreće, zdravlja i uspjeha u Novoj 2019. godini!
Possa il 2019 portare a tutti voi tanti momenti felici!, zaželio je gradonačelnik Vili Bassanese na ulasku u novu godinu. 

(iPress)