U Poreču je počela  izgradnja pješačke komunikacije u naselju Poreč-jug, koja će povezati ulice Vitomira Širole Paje i Mattea Benussija. Izradom nove pješačke staze uredit će se već postojeća staza preko zelene površine koju stanovnici koriste kao prečicu do mora.

Na području zahvata, zbog savladavanja visinske razlike od tri metra, izradit će se stepenice u dužini od 15 metara, širine 2,20 metra, s odmorišnim podestima dužine 1,5 metra, te urediti i posaditi trava na okolnom području.

Radove, temeljem provedenog postupka nabave, izvodi Vežnaver, obrt za usluge prijevoza i građevinske mehanizacije iz Poreča, za ukupan iznos od 55.598 kuna plus PDV.

Također, u naselju Poreč-jug uskoro će se krenuti u uređenje nogostupa ulici Veli Jože između brojeva 1 i 59, te u ulici Nade Dimić između brojeva 1 i 7. Ukupna dužina nogostupa je 280 metara, a vrijednost radova iznosi oko 65.000 kuna plus PDV.

U narednom periodu nove će nogostupe dobiti i naselje Bolnica, točnije ulice Franca Prešerna i Ivana Gorana Kovačića. U Prešernovoj ulici planirano je uređenje nogostupa u duljini od 60 metara, između kućnih brojeva 18a i 24a, dok će se u Kovačićevoj ulici nogostup urediti u duljini od 150 metara, na potezu od broja 23 do križanja s Prešernovom. Vrijednost radova iznosi oko 54.000 kuna plus PDV.

(iPress)