Poreč se prijavio na natječaj za dodjelu sredstva iz Fonda za razvoj turizma Ministarstva turizma RH pa je Odlukom o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava na temelju Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2018. godini, koju je donio ministar turizma Gari Capelli, Poreču odobren bespovratni iznos od 480.000  kuna.

Sredstva će Poreč koristiti za uređenje dijela plaže Špadići - Materada, površine od 2.834 četvorna metra u dužini od 400 metara, pa će plaža u Špadićima ponijeti «titulu» najveće gradske plaže u Poreču koja će biti obnovljena.

Početak radova predviđen je za mjesec siječanj iduće godine a nakon obavljenog izbora najpovoljnijeg ponuditelja. Radovima će biti sanirano postojeće sunčalište i dio nogostupa uz glavnu prometnicu. U planu uređenja plaže su i „zeleni džepovi“ s mediteranskim biljem a plaža će se dopuniti s kamenim oblutcima. Postavit će se i klupa s wi-fijem, ugradit će se dva „pametna“ tuša i kante za razvrstavanje otpada. U izradi projekta vodilo se računa i o osobama s invaliditetom, pa će biti izgrađen pristup moru za invalidne osobe. Na plaži će se ugraditi i površine za lakše kretanje osoba s invaliditetom i slabim vidom.

Zahvaljujemo Ministarstvu turizma na dodjeli sredstava, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, naglasivši da se u protekle četiri godine u Poreču uredilo desetak gradskih plaža za što je uloženo više od 10 milijuna kuna. Plaže, poput Gradskog kupališta, plaže na S. Martinu, dobro su prihvaćene i posjećene pa vjerujem da će uređenje plaže u Špadićima povećati njenu posjećenost i popularnost. Ovim projektom nastavljamo intenzivno ulagati u ovaj dio grada i prošle godine smo uredili plažu uz kamp Materada a obavljaju se i radovi na vodovodnoj mreža kao i hotelski smještajni kapaciteti naglasio je Peršurić .

 (iPress)