Grad Umag i Vijeće za komunalnu prevenciju Umaga obilježili su Mjesec borbe protiv ovisnosti s željom osvješćivanja javnosti, posebno mladih osoba, o problemima koje donosi ovisnost. Ovogodišnji program uključio je i predstavu Generacija za školarce i tradicionalni odbojkaški turnir.

Predstava Generacija s temom utjecaja tehnologije na odrastanje, kvalitetu i način života, s obzirom da nove generacije od rođenja imaju pristup internetu i virtualnom svijetu. Predstava je bila namijenjena učenicima šestih, sedmih i osmih razreda osnovnih škola s područja Grada Umaga, u kojoj se «promatra» stvarnost ljudske interakcija i postavlja pitanje kako svijet bezbrojnih opcija, u kojem smo sve manje u dodiru sa fizičkom stvarnošću, utječe na pojedinca i kako se u tom svijetu nositi s emocijama.

Režiju ove predstave potpisala je Tina Hofman, tekst i dramaturgiju Nina Horvat, a glume Nikolina Ljuboja i Ivan Bošnjak. Predstavom Generacija Teatar „Tirena“ nastavlja niz predstava o tinejdžerskim problemima koje su posebno osmišljene da potaknu mlade ljude na promišljanje i artikuliranje problema. 

U školskoj sportskoj dvorani održano je sedmo izdanje odbojkaškog turnira pod nazivom „Ti biraš: izaberi život! - La vita è una scelta: sceglila!“. Turnir su otvorili gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i načelnik PU istarske županija Alen Klabot, uz prisutnost  dogradonačelnika Ivana Belušić, pročelnik UO za opće poslove i društvene djelatnosti Slaviša Šmalc i načelnika PP Umag Tomislava Rajkovića.

Uz ekipu grada Umaga, nastupile su i ekipe umaških vrtića „Duga“ i „Girotondo“, ekipa OŠ Marije i Line, poduzeća Komunela, Doma za umirovljenike „Atilio Gamboc“, ekipe Javna vatrogasna postrojba i ekipe PP Umag i PU Istarske županije.

Pobjednik ovogodišnjeg odbojkaškog turnira je ekipa PU Istarske županije. Drugo mjesto osvojila je ekipa grada Umaga, a treće mjesto ekipa OŠ Marije i Line. 

(iPress)