Na koji način bi službeno bio otvoren bogat raznovrstan program Umagičnih blagdana, nego li uz tradicionalno vesele i razigrane umaške mališane iz vrtića i škola?!

U petak, 7. prosinca, točno u 11 sati u Umagičnom su se selu skupili brojni posjetitelji ne bi li prisustvovali svečanom otvorenju devetog izdanja Umagičnih blagdana, božićne bajke koja je 6. prosinca navečer okrenula svoju prvu stranicu koncertom grupe „Nola“, koji je predstavljao svojevrsnu uvertiru u program kreiran za sve ukuse i generacije.

Program su otvorili mališani iz Dječjeg vrtića i jaslica "Duga" Umag, skupine Gusjenice, u vodstvu odgojiteljica Dajane Vranjković i Rafaele Allakaj, uz pomoć odgojiteljice Đurđice Maros, plesnom točkom „Sretan Božić svakome". Slijedila su djeca Talijanskog dječjeg vrtića „Girotondo“ iz skupine Coccinelle, vođene odgojiteljicama Barbarom Biloslav i Ingrid Štokovac, a izveli su pjesmu „Anche quest'anno è già Natale“.

Nakon vrtića, program se nastavio plesnom točkom „Božićne lutke“ koju su izveli učenici 4. razreda Osnovne škole Marije i Line, a pripremila razredna učiteljica Marina Batalija. Posljednja točka programa pripala je učenicima 4. razreda Talijanske osnovne škole "Galileo Galilei" Umag s učiteljicom Gabrielom Grbeša, koji su plesali mix „Redneck girl“ i „Cotton eye Joe“.

Nakon našeg najvećeg blaga, najmlađih sugrađana, slijedilo je iznenađenje za sve naše mališane. Na pozornicu im se pridružio ni manje ni više, nego li Umagični djed, koji je zajedno s djecom službeno i otvorio Umagične blagdane.

Tradicionalni Božićni sajam će u bajkovitim kućicama i štandovima nuditi raznovrsnu gastronomsku ponudu, kao i prigodne suvenire, rukotvorine te aranžmane za sve ukuse. Naši ugostitelji su se i ove godine potrudili i obogatili eno-gastronomsku ponudu pa će posjetitelji moći kušati kuhano vino, domaće rakije, tople koktele, tople čokolade, čajeve, kobasice, istarski hot-dog, vafle, autohtone istarske proizvode, bakalar, bakalar s tartufima, porchette, istarske fritule te mnoge druge delicije. A, Dječji vrtić i jaslice „Duga“, Udruga „Pružam ti ruku“, Ženski rukometni klub Umag i Društvo „Naša djeca“ Umag potrudili su se da dodatno obogate Umagično selo svojim rukotvorinama, radionicama i zabavnim aktivnostima za svakoga. Bez dvojbe, jutarnji i večernji zabavni program i ove će godine „izvući“ iz kuća sve ljude dobre volje i željne zabave, druženja i zajedništva.

Deveto izdanje Umagičnih blagdana u organizaciji Grada Umaga, Ustanove Festum, Turističke zajednice grada Umaga te umaških ugostitelja, uz financijsku potporu hotelske kuće Plava Laguna d.d., pretvorit će Umag u prekrasnu božićnu bajku koja će zasigurno zadovoljiti sve ukuse i očekivanja posjetitelja.

Stoga, ne propustite bogat program Umagičnih blagdana u Umagičnom selu! Očekujemo vas u velikom broju!

Program Umagičnih blagdana možete preuzeti ovdje.

(iPress)