Gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić, primio je u srijedu 5. prosinca 2018., u Maloj vijećnici delegaciju Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranka Poreč u tradicionalnom druženju na kraju godine. Gradonačelnik je svojim gostima zahvalio što podržavanju druženja i čuvaju sjećanje na ratne trenutke i ljude u ratu, te dodao kako se uvijek trebamo sjećati trenutaka, situacija i angažmana svih njih, ali i onih kojih više nema.

- Grad je, uvijek, i prije mene bio tu, Vama na raspolaganju i garantiram da ćemo i dalje biti suradnici u idejama, manifestacijama i situacijama koje budemo imali, rekao je Peršurić.

Dragutin Dika, zapovjednik 154. brigade Hrvatske vojske, u kojoj je bio i Porečki bataljun, podsjetio je kako je već 27 godina je prošlo od kad su se prvi put okupili i počeli okupljati bataljun.

- Svakih pet godina većim okupljanjima obilježavamo ovu obljetnicu, a sad čekamo 30. godišnjicu. Želja nam je da malo manje govorimo o ratu, a malo više o budućnosti i radu udruge, rekao je Dika. Istaknuo je također, kako žele da se dani kada su počeli okupljanje i vrijeme koje su proveli na ratištu nikada ne zaborave, te je pritom u kratkim crtama podsjetio na formiranje porečkog bataljuna i ratni put njegovih pripadnika.

Miro Sošić,predsjednik porečkog ogranka UDVDR-a, podsjetio je kako njihova udruga pokušava biti van politike, a njihova je osnovna dužnost da pokušaju pomoći ljudima u nevolji, te druženjem ne zaboraviti sve te događaje. Podsjetio je kako je najvažniji događaj u ovoj godini bilo postavljanje spomen obilježja braniteljima Poreštine u Novoj Vasi, te dodao kako su bili na putovanju u obilasku bivših ratišta u Bosni i Lici i najavio sudjelovanje na skorašnjim sportskim susretima u Pazinu. Sošić se također zahvalio na afirmativnom pristupu koji imaju s Gradom i okolnim općinama.

(iPress)