Zajedničkim odbrojavanjem brojnih posjetitelja, u nazočnosti Sv. Nikole i Krampusa te uz asistenciju gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića, u starogradskoj jezgri Poreča na Trgu Matije Gupca, upaljene su tisuće lampica ovogodišnjeg, trećeg, porečkog Adventa.

Puno noviteta, puno novih sadržaja, puno koncerata, «uključili» smo ove godine u program Adventa, rekao je gradonačelnik Peršurić pozvavši svoje sugrađane da se tijekom mjeseca prosinca pridruže brojnim događanjima i zabave se u programima blagdana ovogodišnjeg porečkog Adventa.

Ovogodišnji Advent otvorili su «Baredinesauri» sjajnim izvođenjem planetarno popularnih melodija vezanih u blagdana Božića i Adventa. I ove godine tijekom Adventa posjetitelji će se moći besplatno klizati do 6. siječnja iduće godine, kušati sadržaje gastronomske ponude i biti prisutan na tridesetak koncerata na kojima će nastupati Psihomodo pop, Elemental, Alen Vitasović i Šajeta, Gustafi, Bijelo dugme tribute band, Night Express, Pavel. Pripremljene su i dječje predstave te 1400 poklona za najmlađe Porečanke i Porečane. Doček Nove godine bit će organiziran na četiri mjesta a središnja fešta na Trgu slobode bit će organizirana za  Porečane i njihove goste a zabavljat će ih Zdravko Čolić.

Novitet ovogodišnjeg Adventa, po mnogima najsadržajniji i «najjači» u Istri, je prošireno izdanje živih jaslica, gostiju iz Sv. Lovreča, koje se ove godine održavaju na Trgu Matije Gupca i Trgu Marafor, uz svetu obitelj. Tradicionalno će se održati i manifestacije Slatko jutro subotom, u suradnji s TUŠ Antnona Štifanića i Badnje jutro 24. prosinca uz besplatno guštanje bakalara i vina.

Pučko otvoreno učilište ugostit će izvođače gospel koncerta 19. prosinca a na Trgu Matije Gupca će se 30.prosinca održati lutrija Društva invalida Poreč. Po prvi put, u goste dolazi i Slatka Istra iz Vižinade, čiji će članovi svoju bogatu i kvalitetnu ponudu slastica ponuditi na Trgu Matije Gupca 22. prosinca. Istog dana, po prvi put, održat će se i humanitarna Adventska utrka.

Partneri u organizaciji ovogodišnjeg porečkog Adventa Poreč su Plava Laguna i Valamar Riviera i TZ Grada Poreča te suorganizatori TZ Istarske županije, POU Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, SZGP, Zajednica Talijana Poreč, porečke udruge i škole i vrtići u Poreču.

(iPress)