Sedamnaesta sjednica Gradskog vijeća Poreča, s dnevnim redom od 18 točaka, trajala je sedam sati i petnaest minuta. Vijećnici su iz Gradske vijećnice Poreča izašli u jedan sat i petnaest minuta iza ponoći.

Aktualni sat potrajao je dvadesetak minuta duže od određenog termina budući su vijećnici imali puno pitanja na koja su tražili odgovor.

'Priča' koju je otvorio lokalni istarski dnevnik po anonimnoj dojavi oko navodnog sudjelovanja predsjednika Gradskog vijeća Poreča Adriana Jakusa u 'muljanju' pri javnom natječaju za prodaju zemljišta u industrijskoj zoni, otvorila je raspravu koju je pokrenuo nezavisni vijećnik Maurizio Zennaro napomenuvši da je bivši predsjednik GV-a Poreča Pauletić dao ostavku na mjesto predsjednika nakon što se njegovo ime oko nekih spekulacija 'našlo' u medijima.

- Hoćete li i vi gospodine Jakus dati ostavku na mjesto predsjednika, zapitao je Zennaro napomenuvši da sektaški sukobi unutar IDS-a Poreč više nisu nepoznanica jer se trenutačno porečki IDS, kako je naglasio Zennaro, dijeli na dvije struje koje krvavo ratuju, postavivši pitanje gradonačelniku Lorisu Peršuriću, tko je plavooki gospodin ( Edo Kos nap. p) s kojim se Jakus, prije napada u mediju, posvađao?

- Neću dati ostavku i neću biti smijenjen, odgovorio je Jakus vijećniku Zennaru.

Goran Gašparac (SDP) postavio je pitanje porečkom gradonačelniku koliki su troškovi organiziranja ovogodišnjeg Adventa.

- U proračunu Grada osigurano je 450.000 kuna, rekao je gradonačelnik Peršurić naglasivši veliku zaslugu porečkih hotelskih kompanija koje osiguravaju svaka i do 270.000 kuna troškova za organizaciju Adventa.

Pri prvom čitanju Proračuna za 2019. godinu gradonačelnik Loris Peršurić istaknuo je da on 244 milijuna kuna. Pri sastavljanju Proračuna željeli smo zadovoljiti potrebe svih nas u Poreču, rekao je Peršurić.

Nakon što smo izgradili OŠ u Finidi potreba nam je usmjerena u izgradnju dječjih vrtića i uređenju prve faze porečke rive od carinskog gata do hotela Palazzo, rekao je Peršurić.

Porečki gradonačelnik naglasio je i podatak da je Poreč u trenutnom zaduženju od 9,7 posto, od zakonom predviđenih 20 posto, što smatra odličnim poslovnim rezultatom naglasivši kako gradska uprava od iduće godine neće u računima obračunavati prirez, što će olakšati poslovanje.

(iPress)