Povodom blagdana svetog Andrije, zaštitnika ribara, organizirane su prigodne aktivnosti u Savudriji i Umagu. Ribari i volonteri, organizatori svečanosti zaštitnika ribara, sumještanima i posjetiteljima prirediti su dobrodošlicu.

Svetu misu u savudrijskoj crkvi Sv. Ivana, kojoj su prisustvovaal i predstavnici grada Umaga, predvodio je savudrijski svećenik Benjanim Petrović u nazočnost brojnih ribara koji su se okupili u Savudriji povodom blagdana njihovog zaštitnika.

Nakon mise svećenik Benjanim blagoslovio je stotinjak ribarskih plovila u savudrijskoj luci a nakon toga uslijedila je zdravica.

Održano je zajedničko druženje u prostorijama Zajednice Talijana 'Fulvio Tomizza' Umag, a uz brojne posjetitelje proslavit zaštitnika ribara Sv. Andrije prisustvovali su i veslači iz Venecije, sudionici Regate Storica koji su prisustvovali svečanosti na poziv veslača iz Savudrije i Umaga koji već nekoliko godina sudjeluju na povijesnoj regati u Veneciji.

U večernjim satima za dobro raspoloženje svih sudionika obilježavanja blagdana zaštitnika ribara pobrinuo se Goran Grif sa svojim glazbenicima.

(iPress)