Posljednjeg dana održavanja Dana mladog maslinovog ulja u Vodnjanu manifestaciju možete posjetiti sve do 20 sati.

Pod šatorom koji se prostire na 1700 m² možete pronaći više od 100 izlagača koji donese maslinova ulja Vodnjanštine, ali i drugih dijelova Istre te šire regije, te brojne druge vrhunske proizvode koji se lako sljubljuju s maslinovim uljima. Već od jutarnjih sati zagrijava se vrijedan tim LF Caterigna za  cjelodnevni gastro-show. U kužini DMMU-a možete degustirati jela najboljih kuhara i chefova iz Istre i Kvarnera.

Ne propustite predstavljanje kulinarskih vještina Dragana Jovanovića & Gastro kluba iz Pule, ali i chefa Deniza Zembe koji će vas zasigurno iznenaditi kombinacijama, okusima i jelima. U dijelu programa pod nazivom Pubska gastro scena predstavit će se neke nove gurmanske ideje. Od 19 sati održat  će se predstavljanje teme Istra EKO regija koja donosi gastronomiju kao vrlo važan alat u valorizaciji ekoloških proizvoda Istre. Degustirati Austrougarsku gastronomiju reinterpretiranu u sklopu projekta Key Q+ možete iza 14 sati, a kuhat će i predstavit istu chef Robert Perić.

Za kraj, kako tradicija nalaže, one najvjernije koji će dočetati i zatvaranje 14. Dana mladog maslinovog ulja, počastit ćemo s tradicionalnim desertom.

Edukativni program danas počinje u 15 sati, a vlakićem možete pogledati znamenitosti i ljepotu Vodnjana u terminima koju su: u 11, 13 i 15 sati. Vlakić kreće s pozicije ispred šatora manifestacije.

Dođite i uživajte svim osjetilima na 14. Danima mladog maslinovog ulja u Vodnjanu, poručiju organizatori.

(iPress)