Sjajnom izvedbom predstave 'Faust i Mefisto', jedne od najoriginalnijih kazališnih predstava viđenih u Umagu, adaptacije Goetheovog 'komada', kojeg je za scensku izvedbu prilagodila Mira Muhoberac, Slavko Juraga, Umagež, glumac, rođen u Umagu prije 59 godina, proslavio je svoj rođendan i 40 godina glumačke aktivnosti na kazališnim daskama.

- Ovo je bila praizvedba, i to prva, prava, a možda će i u Zagrebu biti održana premijera, jedina, nama najvažniji razlog da smo u Umagu radili predstavu, rekao nam je odmah nakon gašenja svijetla, još vruć nakon predstave, na sceni umaškog kazališta slavljenik Slavko Juraga.

- Fenomenalno smo odradili predstavu budući smo imali dosta problema kad je trebalo biti u Umagu na probama. Jurilo se na sve strane, od Čakovca, Zagreba do Umaga, no posljednjih par dana smo se okupili u Umagu i uspjeli smo 'napraviti' predstavu koja ima sve razloge da postoji, rekao nam je Juraga.

Po završetku predstave posjetitelji, koji su gotovo do posljednje slobodne stolice 'napunili' kazališnu dvoranu u Umagu, zajednički su zapjevali Juragi, 'Sretan ti rođendan…' što je bio poseban uteg na viđenu predstavu koju su sjajno na scenu umaškog kazališta postavili glumci Lena Blaće, Jasna Bilušić, Arija Rizvić, Momčilo Otašević i Nikša Krušelj uz obiteljski tandem Slavka i Marka Juraga.

Predstavi je poseban dar dao četveročlani Faust bend, glazbene dijelove,  a kojeg vodi mlađi sin Jurage, Lovro Juraga, koji je sjajnim solo nastupom, uz bis kojeg je zatražio njegov tata, zatvorio sjajnu umašku izvedbu predstave Fausta.

Posebnu težinu izvan Umaške kazališne scene, imale su po završetku predstave, čestitke i druženje suškolaca i Slavka Jurage koji su u umaškom Centar kaffeu obnovili događanja tijekom trajanja umaškog dijela osnovnog školovanja.

Predstava je ispunjena emocijama koje će probuditi sjećanja prošlosti u Umagu, rekao je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese koji je prisustvovao predstavljanju praizvedbe 'Faustovog Mefista' zahvalivši Juragi da je izabrao svoj rodni grad kao mjesto proslave jubilarnih 40 godina života na kazališnoj sceni.

(iPress)