Na račune Uljanikovih radnika počela je stizati plaća za rujan, no ne svima. Naime, uplatom nekih vjerovnika plaću je zasad dobilo tek tridesetak radnika, a štrajk na radnim mjestima traje do pune isplate plaća.

- Određeni vjerovnici Uljaniku su uplatili novac pa su automatizmom radnicima koji su prvi uneseni u evidenciju Fine bruto plaće za rujan počele stizati na račune, rekao je predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac, dodajući kako je riječ o tridesetak radnika, no još se ne zna koji su vjerovnici uplatili novac.

S druge strane radnici čekaju minimalac oko 2.700 kuna, koji bi, prema nekim navodima, trebao biti uplaćen početkom idućeg tjedna, a zatim bi tijekom tjedna radnici trebali dobiti ukupni iznos bruto plaće. Naime, na sastanku s brodovlasnicima čiji se brodovi grade u Uljaniku oni su - ako je to potrebno - izrazili spremnost "uplatiti avanse kako bi se radnicima osigurala puna plaća za rujan".

"Spora je to dinamika, ali se ipak nešto pokrenulo i to je u ovom trenutku najvažnije. Osim toga, od iznimne je važnosti da se u konačnici prihvati novi program restrukturiranja Uljanika", poručio je predsjednik Štrajkaškog odbora Cerovac.

Iz Štrajkaškog odbora Uljanika poručili su kako bi bilo kontraproduktivno pojačavati pritisak na Upravu brodogradilišta i Vladu u trenutku kad se čini da se nešto napokon pokrenulo s mrtve točke. Zato su u četvrtak objavili da su odustali od prosvjeda na ulicama Pule i zabrane rada kooperantima na kruzeru. (H/iPress)