Gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić i direktor porečke tvrtke Špina Robert Jurišević potpisali su danas, 6. studenog 2018. godine, ugovor o donaciji sanitarne opreme za zgradu dječjeg vrtića u Velom Maju. Protuvrijednost donacije je 25.307,11 kuna sa PDV-om, a odnosi se na opremu sanitarijama – wc školjkama, lavandinima, špinama, ventilima i svim priključnim materijalom.

- Zahvaljujem se Špini na ovom hvalevrijednom potezu i prepoznavanju važnosti ulaganja u naše najmlađe. Mi smo grad koji bilježi stalni porast broja stanovnika i pozitivne demografske trendove, pa tako i stalni porast interesa za porečke vrtiće i jaslice. Nekadašnja škola u Velom Maju idealan je objekt za prenamjenu i radovi su već u tijeku, a lijepo je saznanje da u našem gradu ima tvrtki partnera spremnih pomoći za dobrobit cijele zajednice, rekao je prilikom potpisivanja ugovora o donaciji gradonačelnik.

Naime, nakon što su početkom nove školske godine učenici Područne škole Veli Maj pripali novootvorenoj Osnovnoj školi Finida, Grad Poreč odlučio je prostorije nekadašnje škole prenamijeniti u vrtić i jaslice. Radovi na uređenju vrtića, odnosno jaslica krenuli su početkom rujna, a očekuje se da će prva djeca u nove prostore ući već nakon zimske pauze.

(iPress)