- U subotu ćemo na naše veliko zadovoljstvo odigrati praizvedbu predstave Faust i Mefisto, adaptaciju Fausta iz neke perspektive koja se nama činila zanimljivom u situaciji kada zahvaljujući interesu, u mojem rodnom gradu Umagu bilježim 40 godina od kada sam krenuo na put u kazalište i kazališni život, rekao je slavljenik, Slavko Juraga na predstavljanju pretpremijere predstave 'Faustov Mefisto' koja će svoju premjernu izvedbu doživjeti na proljeće iduće godine na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

- To je jedna adaptacija Goetheovog Fausta kojeg je prilagodila Mira Muhoberac u suradnji sa Slavkom i samnom. To je fantazija o Faustu kada bi Faust bio glumac koji živi na sceni i stalno je u ciklusu rođenja i umiranja, predstavio je sadržaj predstave Marko Juraga, režiser predstave i sin slavljenika Slavka Jurage.

Predstava će biti ispunjena emocijama koje će probuditi sjećanja prošlosti u Umagu, rekao je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese koji je prisustvovao predstavljanju praizvedbe 'Faustovog Mefista' zahvalivši Juragi da je izabrao svoj rodni grad kao mjesto proslave jubilarnih 40 godina života na kazališnoj sceni.

Pretpremjera 'Fausov Mefisto' održat će se u subotu, 10. studenog u umaškoj kazališnoj dvorani s početkom u 19 sati. Posjetitelji predstave imat će prigodu vidjeti jedno od najoriginalnijih predstava u režiji Marka Jurage u kojoj će nastupiti glumice Lana Blaće, Jasna Bilušić i Arija Rizvić te glumci Momčilo Otašević, Nikša Kušelj i slavljenik Slavko Juraga. U predstavi će 'sudjelovati' uz Faustbend i drugi Slavkov sin, Lovro Juraga, koji će dodatno, glazbenički, začiniti slavljenički kazališni spektakl.

(iPress)