Mediteranski simbol ribarstva, moreplovstva i tradicije istarskog Novigrada, brodsko sidro postavljeno na rotoru Ulice Murvi i Sv. Antona na ulazu u središte Novigrada - 'potonulo je'.

Prema izvješću istarske policije, u noći nedjelje na ponedjeljak, oko 1,15 sati, vozač kamiona-šlepera s poluprikolicom pulske registarske oznake, 51 godišnji državljanin Srbije, po svemu sudeći je zalutao.

Dolaskom Ulicom Murvi, kojom je zabranjen promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, prema središtu Novigrada do kružnog raskrižja, započeo se prema izvješću policije 'kretati kružnim tokom a da se nije uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, te je stražnjim kotačima poluprikolice prošao preko travnate površine unutar kružnog toka i udario u kameno postolje na kojem se nalazilo sidro'.

Uslijed udarca došlo je do rušenja sidra i oštećenja betonskog postolja.

Vozaču je radi prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdana novčana kazna, priopćili su povodom 'potonuća' velikog sidra na ulazu u središte Novigrada, djelatnici istarske policije.

(iPress)