Antifašisti Fažane, Peroja, Galižane i Vodnjana proteklog vikenda, u petak i subotu 2. i 3. studenog, otišli su u dvodnevni izlet u Beograd u posjet 'Kući cvijeća' gdje su na Titov grob položili cvijeće, a ispred muzeja našli vremena da pod 'dirigentskom palicom' profesora Gavočanova, inače predsjednika podružnice antifašista Fažane, otpjevaju 'Pioniri maleni' na oduševljenje svih kako stranih tako i domaćih posjetitelja.

Bilo je veoma emotivno za sve koji su došli a među njima je bila i najmlađa antifašistkinja (30 godina) kao i najstariji (90 godina).

U grupi je bio i titov pionir Floris Milohanović koji se slikao kod zadnje štafete koja se predala 1986. godine a koju je upravo on otpratio od Fažane do Podgorke kojom je odvezena na Brione.

Mnogi su emotivno rekli da im je to prvi put da su na Titovom grobu, a neki malo u šali da s obzirom na godine možda i posljednji iako će Tito u njima vječno živjeti.

Našlo se vremena da se obiđe Beograd, Kalemegdan, da se ruča na Skadarliji i onda je slijedio povratak kući u ranim jutarnjim satima, izvijestili su iz Fažane.

(iPress)