Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, u Maloj vijećnici grada Poreča upriličen prijem za jubilarne darivatelje krvi s područja Poreča. Gradonačelnik Loris Peršurić dodijelio je zahvalnice darivateljima, jubilarcima Gradskog društva Crvenog križa Poreč. Za 100 darivanja zahvalnica je uručena Ivici Puškariću, za 50 darivanja zahvalnice su dobili Feliče Berljafa, Sejdo Ibračević i Ivica Budin dok je za 35 darivanja krvi zahvalnica uručena Indiri Miljenović.

Darivanje krvi je jedna od najhumanijih stvari koju čovjek može napraviti i dati drugoj osobi dio sebe. Drago mi je što vam u ime građana Poreča i svoje osobno ime mogu uručiti zahvalnicu za ovo što činite, djelo koje se novcem ne može nagraditi i za koje ne postoji prava zahvala, rekao je gradonačelnik Peršurić i pohvalio rad Gradskog društva Crveni križ Poreč koje organizira akcije prikupljanja krvi.

Ove je godine Gradsko društvo Crveni križ Poreč organiziralo 11 akcija dobrovoljnog darivanja krvi, na koje se odazvalo 934 osobe, 188 osoba više nego lani, rekla je ravnateljica GDCK Poreč Vesna Janko Finderle. Darivatelji su darovali 848 doza svoje krvi a dragovoljnim darivateljima krvi u ovoj godine pristupilo je prvi puta darivanju krvi 49 osoba naglasivši da je edukacija mladih jedan od glavnih faktora zašto se akcijama darivanja krvi redovito priključuju i mladi, s navršenih 18 godina starosti.

(iPress)