Zračna luka Pula ove godine, ruši povijesni rekord po broju putnika.

Nakon rekordnih lipnja, srpnja, kolovoza i rujna, kada smo prvi puta u povijesti imali četiri uzastopna mjeseca sa preko 100.000 putnika, i u listopadu nastavljamo naš uspješan niz rekordnih brojki, rekao je direktor Zračne luke Svemir Radmilo.

- U četvrtak, 18. listopada 2018. Zračna luka Pula dočekuje 700 tisućitog putnika, kojih u zračnoj luci Pula nije bilo od samostalnosti Republike Hrvatske. Već u subotu, 20. listopada prijeći ćemo povijesni rekord iz 1987. godine, kada je kroz zračnu luku Pula prošlo 701.370 putnika najviše ikada!

Do sad se cjelokupni promet od siječnja do rujna povećao za 21% u odnosu na lani, kada smo imali izuzetan porast broja putnika od 36,5%, naglasio je Radmilo.

Putnici su ove godine u Zračnoj luci Pula mogli izabrati svoje putovanje u jednu od 20 zemalja Europe, sa 42 kompanije prema 76 destinacija.

- U Zračnoj luci Pula smo ponosni na činjenicu da i zrakoplovne kompanije, i pod povećanim vršnim opterećenjem, prepoznaju naš rad i profesionalnost te naš odnos prema poslovnim partnerima i putnicima, koji zadržava konstantu ozbiljne, sigurne i po uslugama vrhunske zračne luke.

Obilježit ćemo tu rekordnu brojku od 700 tisuća putnika u Zračnoj luci uz pripremljene nagrade za 700 tisućitog putnika kako bi dodatno istakli taj povijesni i za čitavo istarsko gospodarstvo važan događaj, rekao nam je Radmilo. (iPress)