Pobjednik šestog izdanja Poreč Triatlona je Andrej Vištica, član zagrebačkog Triatlon kluba Swibir. Za 'odraditi' 1.900 metara plivačke staze, 83 kilometra vožnje biciklom i trčanja u dužini od 21 kilometra Vištici je trebalo 3 sata 55 minuta.

Na drugo mjesto, s zaostatkom 11,58 minuta, plasirao se Lukas Krpec član Rocktecnik Triatlon a na treće mjesto plasirao se Matija Avirović, član zagrebačkog TK Swibir s 16. 02 minute zaostatka za pobjednikom.

U ženskoj konkurenciji stazu 6. Poreč Triatlona Austrijanka Simone Kumhofer savladala je za 4,31,47 sati. Na drugo mjesto s zaostatkom od 19.o8 minuta za pobjednicom plasirala se Sonja Škevnik članica TK Swibir a treće mjesto s zaostatkom od 20.05 minuta zauzela je Barbara Gerngross članica Pewag Racing Teama.

Nagrade su dodijeljene i za tri najbolja rezultata natjecatelja u 13 dobnih kategorija, od 18 plus do 80 plus godina natjecatelja.
Sudionici 6. Poreč Triatlona natjecali su se i u 'štafetama' u ženskoj, muškoj i mješovitoj konkurenciji a nagrade su uručene i najbržima u pojedinim disciplinama.

Stazu od 1.900 metara najbrže su preplivali Sonja Škevin (29,5) u ženskoj i Ivan Szabo (26,5) u muškoj konkurenciji.

Bicikl su na stazi od 83 kilometra najbrže odvozili, u muškoj konkurenciji Andrej Vištica ( 2,o6 sati) a u ženskoj konkurenciji Simone Kumhofer ( 2.19 sati). Dvadeset jedan kilometar najbrže je u muškoj konkurenciji pretrčao Andrej Vištica (1.56 sati) a u ženskoj konkurenciji Maja Urban (1.27 sati).

Na 6. izdanju Poreč Triatlona kojeg su odlično organizirali Happy Time iz Poreča i TK Swibir iz Zagreba a u suorganizaciji s TZG Poreč sudjelovalo je, kako nam je rekao Goran Vrus direktor triatlona, 500 natjecatelja iz Hrvatske, Italije, Češke Republike, Mađarske, Slovenije, Austrije, Slovačke, Njemačke, Srbije i BiH.

Veliki doprinos održavanju triatlona, kako je naglasio Vrus, dalo je 250 volontera iz Poreča, Pule i Zagreba bez čije aktivnosti u organizaciji, na i uz stazu, bilo bi vrlo teško organizirati zahtjevno natjecanje.

'Dodatak' odličnoj organizaciji Poreč Triatlona po prvi puta dao je Grad Poreč s financijskom pomoći a ne manje značajna pojedinost u natjecanju bili su savršeni meteorološki uvjeti, bonaca na moru, bez vjetra na stazi i s puno sunca.

Svoj 'udio' u održavanju triatlona dali su i brojni članovi obitelji natjecatelja koji su zdušno u Zelenoj laguni bodrili svoje natjecatelje ali i sve sudionike triatlona. Prema slobodnoj procjeni organizatora tijekom proteklog vikenda a posebno u nedjelju uz Porečki Triatlon u Zelenoj laguni bilo je 'vezano' oko 1.300 natjecatelja i članova njihovih obitelji.

(iPress)