U okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču 2018. koju ove godine prvi put organizira Grad Poreč-Parenzo u cilju promicanja poduzetništva sljedećeg su tjedna na rasporedu dva zanimljiva događaja.

Dr. sc. Elena Uljančić, ravnateljica Zavičajnog muzeja Poreštine, održat će 16. listopada 2018. s početkom u 19 sati u Domu obrtnika predavanje o životu i aktivnostima porečkih obrtnika 17. i 18 stoljeća, za što je tragove pronašla dugogodišnjim istraživanjima u arhivima Venecije, Pazina, Trsta, Poreča… Predavanje je besplatno, a mjesta su ograničena te se potrebno prijaviti na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom „predavanje Porečko obrtništvo“ najkasnije do utorka 16. listopada do 10 sati.

U srijedu, 17. listopada u Poduzetničkom inkubatoru u Žbandaju s početkom u 16,30 sati održat će se besplatna edukacija na temu „Vaši potencijali za poduzetništvo“, koju će voditi doc. dr. sc. Marinela Dropulić Ružić iz Meraklisa. Marinela Dropulić Ružić desetogodišnje znanstveno iskustvo u području turizma i upravljanja ljudskim potencijalima stavlja u funkciju razvoja pojedinca, organizacije, struke i društva. Vodila je i surađivala na domaćim i inozemnim projektima znanstvenog i stručnog karaktera te ima bogato iskustvo u provođenju istraživanja i analizi podataka. U području metodologije istraživanja, turizma i razvoja ljudskih potencijala, uz brojne edukacije i sudjelovanja na znanstvenim i stručnim konferencijama dodatno se usavršavala u Škotskoj i Francuskoj. (iPress)