Porečki, 6. triatlon, koji pomalo hvata tradiciju, ove nedjelje bit će u Zelenoj laguni 'otvoren' u 8 sati. U cik zore na stazu će prvi izaći plivači koji će morati odraditi plivačku dionicu u dužini od 1.900 metara.

S temperaturom od dvadesetak stupnjeva Celzija 'toplo' more dobro će ohladiti tijela plivača no pedaliranje bicikla, na stazi druge dionice Poreč triatlona, koji se održava u organizaciji Triatlon kluba Swibir iz Zagreba, Turističke zajednice Poreča i tvrtke Happy Time iz Poreča, u dužini od 83 kilometra, dobro će ugrijati natjecatelje prije 'ulaska' u posljednju, treću, dionicu triatlona, trčanja na stazi uz more dugačkoj 21 kilometar.

Porečki triatlon 'odrađuje' se u ženskoj, muškoj kategoriji i štafetama. Prema dostupnim nam podacima nastup na Porečkom triatlonu prijavilo je 354 natjecatelja u muškoj kategoriji iz Hrvatske, Italije, Češke Republike, Mađarske, Slovenije, Austrije, Slovačke, Njemačke, Bosne i Hercegovine i Srbije.

U ženskoj kategoriji u jutarnjim satima nedjelje, na startu 6. Poreč Triatlona u more će na savladavanje prve dionice triatlona u dužini od 1.900 metara skočiti 57 natjecateljica. U štafeti, plivanju, pedaliranju bicikla i trčanju, nastupit će 46 prijavljenih ekipa od tri člana.

Poreč ima sjajni geografski položaj za cjelogodišnji turizam. Uz cestovnu blizinu središtu Europe, meteorološki uvjeti tijekom većeg dijela godine, uz dobru infrastrukturu, idu nam u prilog kada je u pitanju organiziranje raznih manifestacija posebno tijekom pred i post sezone. Upravo Porečki triatlon potvrda je toj konstataciji, naglašava direktor Turističke zajednice Poreč Nenad Velenik poželjevši dobrodošlicu svim sudionicima 6. izdanja Poreč triatlona i dobar rezultat.

(iPress)