Nakon Dubrovnika, Kaštela, Slavonskog Broda i u Poreču je, u organizaciji Hrvatskog mažoret saveza, podignuta zavjesa na sceni 22. NBTA Europskog mažoret prvenstva.

U dvorani Žatika i Intersport u Zelenoj laguni, do nedjelje 14. listopada, održavat će se natjecanje mažoretkinja u četiri kategorije u grupnom nastupu i jednoj kategoriji pojedinačnog nastupa.

Tijekom trodnevnog nastupa za titule najboljih mažoretkinja u Europi natjecat će se više od 1.000 mažoretkinja iz 16 europskih zemalja.

Na prigodnoj svečanosti otvaranja 22. Europskog prvenstva mažoretkinja održanoj u dvorani Intersport, koje se po prvi puta održava u Poreču, sudionike prvenstva u ime gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića pozdravio je direktor TZG Poreč Nenad Velenik poželjevši natjecateljima dobre rezultate i ugodan boravak u Poreču.

Sudionike EP-a pozdravio je i predsjednik Hrvatskog saveza mažoretkinja, pod čijom kapom se u Poreču održava 22. EP mažoretkinja, Frano Herendija poželjevši natjecateljima dobre rezultate.

Sudionike EP-a, i brojne gledatelje prisutne u dvorani otvaranju EP-a pozdravio je, izrazivši zadovoljstvo da se ove godine EP održava u Poreču, predsjednik Europskog saveza mažoretkinja Maurizio Chizolli koji je EP mažoretkinja u Poreču proglasio otvorenim.

Pri završetku ceremonije otvaranja EP-a mažoretkinja zakletvu u sportsko ponašanje u ime svih sudionika prvenstva izrekla je reprezentativka Hrvatske Dora Brnabić dok je u ime sudaca korektnost i preciznost sudskih odluka na prvenstvu zakletvom obećala Smiljana Nedeljka.

Nakon svečanosti otvaranja EP-a mažoretkinja uslijedio je kratki program u kojem su nastupili mažoreti Adrijana, Tihomiri i Benard te grupe mažoretkinja.

(iPress)