Stečajna upraviteljica Glasa Istre podnijela je tromjesečno izvješće o tijeku stečajnog postupka prema kojem do kraja rujna na računu te tvrtke nije bilo nikakvog priljeva novca, dok je na računu, a nakon što su nekretnine vrijedne 3,25 milijuna kuna dosuđene razlučnom vjerovniku, ostalo nešto manje od 680.000 kuna.

To izvješće uslijedilo je nakon što je Trgovački sud u Rijeci u srpnju donio rješenje kojim se nekretnine Glasa Istre dosuđuju razlučnom vjerovniku Sanjinu Brkiću, kojem je početkom listopada naloženo i da u zakonski predviđenom roku uplati nešto više od 1,2 milijuna kuna ukupnog troška unovčenja.

Prije toga bila je održana i elektronička javna dražba za zemljište na kojem je započela gradnja poslovne i upravne zgrade u Puli i gdje su izvedeni temelji i nulta ploča buduće građevine. U zaključku o prodaji navodilo se i kako parcela ima građevinsku dozvolu za poslovnu namjenu, ali je moguća i stambena.

Isticalo se i da u prodaji prvi razlučni vjerovnik u prednosnom redu može izjaviti da kupuje nekretninu i da stavlja u prijeboj svoju tražbinu, što je i novi vlasnik Sanjin Brkić učinio prebijajući svoju tražbinu od oko 21,1 milijun kuna te je sudskim rješenjem bio oslobođen plaćanja kupovnine u iznosu od 3,25 milijuna kuna.

Osim toga, navodilo se i kako je na nekretninama bilo izvršeno više predbilježbi prava zaloga radi osiguranja novčanih potraživanja vjerovnika Glasa Istre, među kojima se posebno isticalo pravo zaloga u korist države u iznosu od 7,4 milijuna kuna, ali i Grada Pule u iznosu nešto većem od 900.000 kuna.

U posljednjim izvješćima stečajne upraviteljice Glasa Istre, osim prodaje nekretnina, navodilo se kako su u planiranim aktivnostima u idućem razdoblju i pregovori oko sređivanja arhivskog gradiva - posljednje imovine Glasa Istre.

(Hina)