Nakon što je u Europi, do ove godine, održano 21. NBTA Europsko prvenstvo mažoretkinja a Dubrovnik, Kaštela i Slavonski Brod bili su hrvatski domaćini europskim mažoretkinjama, od četvrtka, 11. listopada pa do nedjelje 14. listopada i Poreč će, po prvi puta, biti domaćin Europskom natjecanju mažoretkinja.

U četiri kategorije grupnog nastupa i jednoj kategoriji solo nastupa u porečkoj dvorani Žatika i sportskom centru Intersport u Zelena Resortu, za titule najboljih mažoretkina u Europi natjecat će se više od 1.000 natjecatelja iz 16 europskih zemalja.

Konferenciji za novinare uz dogradonačelnicu Poreča Nadiu Štifanić Dobrilović, direktorice prodaje hotelske kompanije Plava laguna Oriete Valković, direktora TZG Poreč Nenad Velenika sudjelovala je i organizatorica natjecanja iz Hrvatskog saveza mažoretkinja Marina Mihelčić koja je novinare informirala o pojedinostima četverodnevnog Europskog prvenstva za mažoretkinje.

U Poreču će na Europskom prvenstvu nastupiti 160 natjecatelja iz Hrvatske naglasila je Mihelčić naglasivši kako u mažoretu mogu nastupiti i 'klinci' već sa šest godina starosti.

Zadovoljstvo održavanjem EP za mažoretkinje u Poreču izrazila je dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović naglasivši kako je Poreč kao jaka turistička destinacija i grad sporta, mladih i velikih sportskih natjecanja te je poželjela svim sudionicima uspjeh u natjecanju i ugodan boravak u gradu Eufrazija.

Prijatelji smo i partneri EP-a za mažoretkinje a budući imamo jednu od najboljih infrastruktura za sportska natjecanja u Hrvatskoj i boravak vjerujem da će natjecateljima i njihovoj pratnji boravak u našim objektima, uz postignute odlične rezultate, biti udoban.

Velika natjecanja su odlična promocija Poreča u svijetu, naglasio je direktor TZG Nenad Velenik. Posebno u pred i post sezoni Poreč je odličan prostor za sportske manifestacije najvišeg svjetskog i europskog ranga, rekao je Velenik naglasivši da je prošle godine Poreč u pred i post sezoni ostvario 270.000 noćenja a budući da će se do kraja ove poslovne godine u Poreču još dogoditi velike manifestacije, prošlogodišnji odličan rezultat koji je polovinom mjeseca listopada ove godine već 'uhvaćen', a bit će sigurno nadmašen.

(iPress)