Velike količine kiše koje su se jučer i noćas spustile na Istru uzrokovale su i plavljenje podruma, a na prometnicama ima nanosa zemlje i šljunka pa budite oprezni.

Natopilo je ponajviše središnju Istru. Prema podacima portala Istramet sinoć do 22 sata u središnjoj Istri ponegdje je palo iviše od 100 mm kiše! 

Do 22 sata u Žminju je palo 92 mm, u Pazinu 68 mm, a posebno jake oborine bile su tijekom noći na pulskom i medulinskom području. 

Jutrošnji podaci DHMZ-a navode kako je u Pazinu palo čak 123 mm u protekla 24 sata, a u Puli 63 mm.

DHMZ prognozira i danas promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Oborina će biti češća i obilnija na Jadranu. Ujutro na kopnu ponegdje magla. U istočnim će predjelima biti duljih suhih i sunčanih razdoblja. Vjetar u unutrašnjosti slab.

Na Jadranu će umjereno i jako jugo slabjeti, a na sjevernom i srednjem dijelu okrenuti na zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 18 do 23 °C, na istoku malo viša.

Ljeto se ne predaje 

No, za sve ljubitelje 'ljeta' dobre vijesti. Prema svim dostupnim dugoročnijim prognozama vraća nam se stabilno i sunčano vrijeme s najvišim dnevnim temperaturama iznad 20 stupnjeva. Porasti će i noćne pa se tako najniže prognoziraju od 13 do 15 stupnjeva.

Neki prognostičari navode kako je riječ o novom toplinskom valu koji će zahvatiti veći dio Europe. Na sjeveru bi temperature mogle biti i 10-tak stupnjeva iznad prosjeka. Severe Weather Europe za idućih tjedan dana također najavljuje iznadprosječno toplo i na Mediteranu nakon utorka kada su moguće znatne količine oborina, kiše a ponegdje i snijega. U nekim područjima moglo bi pasti od 100 do 200 mm kiše!