Pobjednik drugog Međunarodnog natjecanja zborova koje se u Poreču održalo o od 22. do 26. rujna, a na kojem je nastupilo 16 zborova iz 13 europskih zemalja je zbor Collegium Vocale iz Celja pod ravnanjem Bernarde Preložnik Kink.

Tijekom četverodnevnog natjecanja zborovi su u sedam kategorija nastupili u Istarskoj sabornici, Crkvi Gospe od Anđela, Eufrazijevoj bazilici i gradskom kazalištu.
Završna svečanost, dodjela priznanja na kojem je po odluci tročlanog žirija u kojem su bili Primož Kerštajn iz Slovenije, Guntars Pranis iz Latvije i Mateo Valbusa iz Italije, uručeno 12 zlatnih i 10 srebrnih odličja, najuspješnijim zborovima održana je na središnjem porečkom Trgu slobode.

Titulu najboljem zboru ovogodišnjeg, drugog, međunarodnog natjecanja zborova održanog u Poreču u organizaciji Interkultur, a u suradnji s Turističkom zajednicom grada Poreča i hotelskom kompanijom Plava laguna, pod pokroviteljstvom Grada Poreča uručio je direktor TZG Poreč Nenad Velenik.

Na ovogodišnjem natjecanju nastupilo je 500 pjevača, članova 13 zborova, iz trinaest europskih zemalja.

Održavanje drugog međunarodnog natjecanja zborova u Poreču uz kulturni sadržaj u gradu Eufrazija ima i gospodarsku 'težinu' budući je tijekom četverodnevnog trajanja međunarodnog festivala zborova 'Istramusica' u Poreču ostvareno oko 2.000 noćenja.

(iPress)