U organizaciji Košarkaškog kluba „Oliva“ Vodnjan-Dignano, u subotu, 15.09.2018. godine, u Sportskoj dvorani Osnovne škole Vodnjan-Dignano, održan je 2. međunarodni košarkaški turnir, na kojem su osim domaćina sudjelovale i ekipe Košarkaškog kluba „ŠD Koš Primorska“ iz Kopra, Košarkaškog kluba „KD Ilirija“ iz Ljubljane te Košarkaškog kluba „Zagreb“. Ekipe su se natjecale u kategoriji djece rođene 2005. i 2006. godine.

Tom su prigodom ekipe sudionice turnira, predvođene svojim trenerima imale priliku prikazati publici u dvorani svoje igračko znanje. Nakon odigranih utakmica u kojima se mogao vidjeti sav uloženi trud u košarkašku igru, podijeljeni su zasluženi pehari za sve ekipe, i to, za prvo mjesto kojeg je osvojila ekipa Košarkaškog kluba „ŠD Koš Primorska“, dok je drugo mjesto osvojila ekipa Košarkaškog kluba „KD Ilirija“. Treće mjesto osvojila je ekipa domaćina Košarkaškog kluba „Oliva“, dok je četvrto mjesto osvojila ekipa Košarkaškog kluba „Zagreb“.

Nakon odigranog natjecateljskog dijela druženje svih košarkaških ekipa nastavljeno je u prijateljskom okruženju kupanjem u Barbarigi, uz dogovor o skorašnjem ponovnom susretu i druženju na nekom novom turniru u organizaciji gore navedenih klubova, javljaju iz Grada Vodnjana. (iPress)