Radi učestalih i neistinitih informacija koje u javnost iznosi vijećnik Grada Umaga Daglas Koraca, čime je intencija obmanjivanje i uznemiravanje građana, želimo ovom objavom upoznati javnost s istinom, navodi se u priopćenju Grada Umaga kojeg potpisuje gradonačelnik Vili Bassanese.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Slučaj „Saning“ datira još iz 2007. godine te je isti samo dio financijskih problema koje smo naslijedili od prethodne vlasti. Što se tada razmišljalo i pregovaralo sa „Saningom“ te zašto se nije riješio problem na vrijeme, nije nam poznato. Ono što nam je poznato jest da je ovaj slučaj Umažanima ostavio višemilijunsku štetu. Dakle, činjenica je da upravo oni koji su stvorili problem, danas izvrću činjenice i neistinitim informacijama obmanjuju javnost umjesto da doprinose rješavanju problema kojeg su sami stvorili.

Dokaz neistinito objavljenih informacija jest činjenica kako smo 12.09.2018. godine zaprimili dopis Županijskog suda u Zagrebu koji je slučaju „Saning“ presudio u korist Grada Umaga. Na osnovu toga naloženo je da se Gradu Umagu vrati 13.351.903,11 kuna, što nas iznimno veseli. Navedenih 13 milijuna kuna utrošit će se u izgradnju novog područnog vrtića i škole u Murinama, protiv čije su izgradnje bili upravo ti isti vijećnici oporbe koji su 10. rujna napustili sjednicu Gradskog Vijeća, a čime nisu podržali projekt.

Nepobitno je da je prethodno spomenuti vijećnik u više javnih nastupa bio protiv izgradnje Doma umirovljenika, vrtića, a naročito protiv mjere besplatnih vrtića, što je samo po sebi dokaz sustavnog bojkota razvoja našega grada.

Činjenica je da je Umag već sada vodeći grad u Hrvatskoj po izdvajanju za obrazovanje. U Umagu se vrtići i škole grade i obnavljaju.

Činjenica je da ni jedan vrtić ili škola nije prodan, niti će ikada biti, i to je jasno svima koji su objektivni i vole svoj grad.

Činjenica je da pojedini građani Grada Umaga poklanjaju svoje zemljište Gradu za izgradnju javne infrastrukture. Tako je i gradonačelnik, kao građanin Grada Umaga, darovao svoj udio djedovine za izgradnju javnog parkinga u budućoj radnoj zoni.

Činjenica je da se kod pomanjkanja argumenata i znanja koriste neistine i sva sredstva kako bi se javno diskreditiralo ono što je dobro napravljeno za zajednicu. Jer je to dobro istovremeno loše za političku budućnost pojedinaca, zaključuje se u prioćenju Grada Umaga. 

(iPress)