U sklopu projekta ''YOUINHERIT'' na području Grada Vodnjana održati će se  besplatne edukacije za maslinare u trajanju od 30 sati.

Cilj projekta ''YOUINHERIT'' je povećanje broja OPG-a, odnosno mladih poljoprivrednika koji se bave maslinarstvom te stručnim pristupom provesti obuku istih.

Pilotna aktivnost u sklopu projekta je obnova objekta kulturne baštine, odnosno javne vage u Vodnjanu u kojem će se provoditi edukacije maslinara.

Mladi u ovom projektu nisu uključeni samo u ulozi budućih nasljednika bogate tradicije već je glavni cilj pretvoriti tradiciju maslinarstva u novu kreativnu ekonomsku djelatnost.

Naglasak je stavljen na mlade koji su početnici u poljoprivredi ili koji po prvi put ulaze u ovu branšu.

Besplatne edukacije voditi će stručni kadrovi poljoprivredne udruge ''Agroturist'', a iste će započeti s početkom sezone berbe maslina i odvijati će se sve do proljeća 2019. godine. Struktura radionica biti će podijeljena na teoretski dio koji obuhvaća proizvodnju i preradu, brendiranje proizvoda i poduzetništvo u maslinarstvu dok praktični dio obuhvaća sve potrebne radnje u masliniku.

Broj sudionika ograničen je na 30.

Prijave i informacije mogu se poslati putem elektroničke pošte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonskim putem na br. 052 512 453  najkasnije do 1. listopada 2018. godine, javljaju iz Vodnjana.

(iPress)