Predstavom 'Đuka Begović' u izvođenju Gradskog amaterskog kazališta (GAK) Županja započeti će kazališna jesen u Općini Medulin.

Poznati roman Ivana Kozarca prikazuje život glavnog lika Đuke koji je odrastao u imućnoj i uglednoj obitelji, od njegova djetinjstva pa sve do materijalne i duhovne propasti. Protagonist živi u neprestanom previranju dviju osobnosti, one dobre i razumne te one neobuzdane i divljačke, ne uspijevajući pronaći sredinu između njih.

Županjska glumačka ekipa pod redateljskom palicom Roberta Raponje uhvatila se u koštac s iznimno teškim i zahtjevnim djelom i ovaj poznati klasik ispričala na drukčiji način. Sudeći prema reakcijama publike to su odlično odradili.

U predstavi se pojavljuju debitanti: Dubravko Šokčević u ulozi Đuke Begovića, Daria Delić u ulozi Marije i Smilje, Đukine žene i kćeri, te Katarina Mićanović u ulozi vrckave birtašice i seljanke. Već poznati županjski glumac Josip Grgić uvjerljivo je utjelovio lik Đukina oca, Šimu Begovića; Dejan Pejić seljanina i pripovjedača, Franjo Frketić seljanina, Domagoj Josipović mladoga Đuku i birtaša, a Snježana Puljić prikazala je sjajnu transformaciju kroz uloge Ruže i baba Mare. Poseban čar predstavi daje glazbeni suradnik Adam Svirčević, koji je svojim nastupom oduševio publiku.

Dođite i Vi i zabavite se uz županjski ansambl u subotu, 15. rujna 2018. godine s početkom u 20,00 sati u Medulinu, 3MC, Centar 58.

Ulaz je kao i uvijek slobodan!, poručuju iz Medulina.

(iPress)