Prekrasno vrijeme ove je godine volonterima s područja Moele dodatno pomoglo da Fešta Moele, jedna od najvećih humanitarnih fešti s našeg područja, oduševi tisuće posjetitelja koji su tijekom dana i večeri uživali u brojnim sportskim aktivnostima, odličnoj gastro ponudi i neopisivo dobroj zabavi.

Plaža Afrika je u subotu, 18. kolovoza 2018. godine predstavljala veliko srce koje je snažno kucalo za najpotrebitije građane Umaga.

Fešta u organizaciji Mjesnog odbora Moela, a pod pokroviteljstvom Grada Umaga, te uz pomoć brojnih donatora, svakako ne bi mogla postići ovako veliki uspjeh da se stotinjak volontera s područja Moele nije složno mjesecima trudilo kako bi ova humanitarna priča svim posjetiteljima ostala u predivnom sjećanju.

Fešta je krenula već u jutarnjim satima s biciklijadom na 25 km, šampanj turnirom u odbojci na pijesku te trećim plivačkim memorijalnim maratonom „Noa Zelić“ koji je okupio brojne vrsne plivačice i plivače.

Na terenima Nogometnog kluba Moela odigrale su se utakmice za djecu i seniore. Podvodni je ribolov također bio vrlo uspješan, a ulov doniran, čime je riblja ponuda na fešti bila uvelike obogaćena.

Ni ove godine natjecanje nisu propustili kartaši pa su briškula i trešete već tradicionalno „začinili“ zanimljivu paletu aktivnosti. Oko ponoći, obalu plaže Afrika i ove su godine posjetitelje očarale batane koje su se vratile s lova na sviću. Njihov je ulov također bio doniran, čime su ribari aktivno pridonijeli humanitarnoj manifestaciji.

Prepunu plažu Afrika, do kasno u noć, zabavljali su članovi ITD benda, koji su rasplesali veselu publiku raznovrsnim repertoarom.

Svakako možemo zaključiti kako je ovogodišnje bilo još jedno uspješno izdanje Fešte Moele koja će svim posjetiteljima zasigurno ostati u sjećanjima dugo vremena. Ako k tome pridodamo činjenicu kako upravo ova manifestacija svake godine prikuplja sve veća sredstva namijenjena potrebitim obiteljima, tad je zadovoljstvo brojnih volontera Moele još i veće.

Tako će se dio prikupljenih sredstava namijeniti kupnji radiološkog uređaja za umaški Dom zdravlja, dok je drugi dio namijenjen potrebitim obiteljima s područja Umaga, stoji u priopćenju.

(iPress)