Sedamnaest dana preostalo je još do početka nove 2018.-2019. školske godine, koja počinje u ponedjeljak 3. rujna. Porečani s nestrpljenjem očekuje novi početak nastave budući će u Poreču biti upisan i početak rada nove osnovne škole na Finidi, što je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić nazvao 'generacijskim projektom'.

Škola dobila uporabnu dozvolu

- Otvaranjem nove osnovne škole na Finidi svi porečki osnovnoškolci pohađat će samo, jednosmjensku, prijepodnevnu nastavu. Biti će to velika promjena za sve Porečane koji imaju djecu koja pohađaju osnovnu školu a isto tako i za grad Poreč budući će doći do poboljšanja kvalitete života jer će djeca, njihovi roditelji a i zaposleni u OŠ imati više slobodnog vremena, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Pri obilasku nove OŠ Finida uz pratnju Suzane Poropat Božac, privremene ravnateljice i novinara, gradonačelnik Peršurić naglasio je da je tehnički pregled nove zgrade OŠ obavljen i da je uporabna dozvola dobivena. Preostaje još završetak uređenja okoliša i opremanje nove škole, za što su donaciju dale porečke hotelske kompanije, Plava Laguna i Valamar Riviera. Škola ima devet razrednih odjela i kabinete za predmetnu nastavu, športsku dvoranu, veliku blagovaonu i kuhinju te prostorije za stručne suradnike, administrativno i tehničko osoblje.

O broju učenika koji će pohađati novu OŠ Finida, osim konstatacije da će poslijepodnevna nastavna smjena u OŠ Poreč biti u cijelosti premještena u novu OŠ Finida, privremena ravnateljica Poropat Božac nije mogla precizirati dok ne završi upis učenika prvašića.

Svečano otvaranje nove OŠ Finida, koja se prostire sa svim sadržajima na 4 hektara zemljišta i čiju je gradnju po projektu tvrtke KAP4 iz Zagreba u izvođenju graditelja tvrtke Radnik iz Križevaca, u iznosu 54 milijuna kuna, plus PDV, osigurao grad Poreč, zakazano je za petak, 31. kolovoza.

(iPress)