Pripreme za ovogodišnje, devetnaesto, izdanje natjecateljsko rekreativne plivačke manifestacije 'Porečki delfin', pri samom su kraju. Predsjednik porečkog Kluba za daljinsko plivanje i sportsku rekreaciju, nositelj organizacije, Milan Žužić očekuje da će i ove godine, kao svih proteklih godina održavanja manifestacije u more porečkog zaljeva Peškera skočiti više od 1.000 plivača.

Očekujemo dolazak i velikog broja gostiju iz Mađarske, najavio nam je Žužić budući se svake godine u rekreativnom plivanju u vodama Balatona, po čijem 'receptu' je prije 19 godina i osmišljena porečka rekreativna plivačka manifestacija, okupi oko 8.000 plivača koji su prepoznali Porečki delfin kao odličnu rekreativno-turističku prigodu za dolazak u Poreč.

U sklopu ovogodišnjeg 'Porečkog delfina' održat će se i natjecateljski dio plivačkog maratona na stazi dugoj 5.000 metara za CRO CUP.

Rekreativni plivaći imat će prigodu svoje umijeće i snagu plivanja maratona u svim stilovima pritom koristeći i sve alate za lakše plivanje, od peraja, luftmadraca, šlauhova, prsluka i ostalih pomoćnih sredstava, pokazati na stazi od 1.500, 3.000 i 5.000 metara.

Svi sudionici plivanja, po dolasku na cilj bit će nagrađeni medaljom za dugo sjećanje na postignuti uspjeh a moći će se počastiti i objedom kojeg će pripremiti organizatori 'Porečkog delfina'. U sklopu ovogodišnjeg održavanja Porečkog delfina bit će organizirana brzinska utrka na 50 metara.
Odličnu, promotivno turističku, plivačko natjecateljsko-rekreativnu manifestaciju organizira porečki Klub za daljinsko plivanje i sportsku rekreaciju uz veliku potporu Turističke zajednice i Grada Poreča. (iPress)