Ljubitelji klapske pjesme i ove su godine 17. puta zaredom uživali u glazbenim bravurama vrsnih klapskih pjevača na središnjem trgu u Trvižu. Na ispunjenom trgu u veličanstvenom ambijentu upaljenih baklji imali su što čuti i slušati preko dva sata. Kao i svake godine susret je započeo zvucima trviškega turna, čuvenim kampelanjem na velikim i malim zvonima u izvedbi Stanka Brajkovića i Ivana Miškulina Sironićeva. 17. Večer hrvatskih klapa otvorio je kao i svake godine ravnatelj susreta Željko Mrak, koji je između ostalog naglasio:

- Već 17 godina zaredom na ovome trviškome placu klapskom pjesmom slavimo veliki državni blagdan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja! Upisan na klapsku kartu Hrvatske ovaj kulturni događaj pronosi glas ovoga kraja i ovih ljudi, upisuje posvetu pjevane riječi onima kojih se sjećamo, hrvatskim braniteljima. U svome nazivu ovaj državni blagdan ima i riječ zahvalnost. Neka stoga ovaj Dan domovinske zahvalnosti, na 23.obljetnicu VRA Oluja, bude zahvala za sve lijepo doživljeno na ovom placu u neprekinutom nizu od sedamnaest godina. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u pripremi ovog susreta, donatorima i medijskim pokroviteljima. I za kraj sve vas pozivam da ustanemo i velikim pljeskom zahvalimo, za sve glazbene užitke, jednom i neponovljivom Oliveru Dragojeviću kojemu i posvećujemo ovaj susret klapa u Trvižu, naglasio je Mrak. 

Uslijedio je tada najdugotrajniji pljesak ove večeri jednom od najvećih, velikom Oliveru Dragojeviću koji nas je svojim glazbenim opusom sve zadužio.

- Osjećajte se ugodno, slušajući klape povremeno zatvorite oči i sjetite se prerano odletjelog galeba. Dobrodošli na 17.Večer hrvatskih klapa- Trviž 2018.!, završio je ravnatelj susreta Željko Mrak.

Uslijedile su poznate skladbe klapa sudionica koje nikog nisu ostavile ravnodušnim. Nastupile su muška klapa “ ŠKRLJEVO” - Škrljevo, muška klapa “FLUMEN” - Rijeka, ženski vokalni sastav“ KADENCA” - Trviž, ženska klapa “CASTRUM VALLIS”- Bale, muška klapa “ISKON”- Split, muška klapa “TERAN ”- Trviž i muška klapa “PINGUENTUM”- Buzet.

Izuzetna povezanost publike i izvođača, te jedne klapske zajedničke duše očitovala se u nastupu klape Iskon iz Splita gdje je i publika zdušno pjevala i bila njihov član. Sve je okončano velikom završnicom kad su sve klape uz pomoć publike zapjevali CROATIO IZ DUŠE TE LJUBIM uz želju i poziv, vidimo se dogodine na 18. Večeri hrvatskih klapa u Trvižu.