Obavještavaju se građani da će se području Grada Poreča, sukladno važećem Programu mjera zaštite pučanstva od zaraznih bolesti – dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija i Provedbenom planu obvezne preventivne deratizacije i dezinsekcije na području Grada Poreča za 2018. godinu, vršiti adulticidni tretman suzbijanja komaraca (špricanje komaraca).

Tretman će se vršiti na području mjesnih odbora Baderna, Žbandaj, Varvari, Nova Vas i Červar Porat 20. srpnja u kasnim večernjim satima i 21. srpnja u ranim jutarnjim satima, na području mjesnog odbora Fuškulin 21. srpnja u kasnim večernjim satima i 22. srpnja u ranim jutarnjim satima te na području grada i prigradskih naselja 21., 22. i 23. srpnja u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima. U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do završetka tretmana. Sredstva koje se koriste biorazgradiva su te ne zaostaju u okolišu.

Svi tretmani provodit će se u kasnim večernjim te ranim jutarnjim satima prema gornjem tekstu te iz tog razloga upozoravamo građane sa respiratornim smetnjama da u navedeno vrijeme ostanu u zatvorenim prostorima.

Također, umoljavaju se pčelari da spreme pčele u košnice za vrijeme tretiranja komaraca.

Mjere će provoditi djelatnici Zajednice Izvoditelja: Obrt 'Eko servis Matić', i 'Sanitacija Osijek', s kojima Grad Poreč ima sklopljen važeći Ugovor o Provođenju mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na području Grada Poreča u 2018. i 2019. godini, izvijestili su iz Poreča. (iPress)