Revija dječjih animiranih filmova s početkom u 21h započinje s filmom „Balerina i Viktor“ (Ballerina) u utorak 17.07. u Galižani na Velikom trgu te u srijedu 18.07. u Vodnjanskoj staroj uljari. Nažalost, prvo prikazivanje u Peroju 16.07. bilo je odgođeno zbog nepovoljne vremenske prognoze.

„Felicie, jedanaestogodišnja djevojčica bez roditelja, ima jednu strast: plesanje. Njezin najveći san je da postane balerina Pariške Opere Garnier. Kako bi ostvarila svoj san, Felicie i njezin najbolji prijatelj Victor, smisle genijalan plan kako bi pobjegli iz sirotišta i otišli u Pariz. Budući da je spreman učiniti sve kako bi postala balerina, Felicie će uzeti identitet svoje suparnice Camille kako bi je primili u baletnu školu. S mentoricom Odette i Victorom na svojoj strani, Felicie će se morati truditi dvostruko više kako bi ostvarila svoj najveći san.“

Poznata pulska fotografkinja Snježana Bratanović, dobitnica brojnih nagrada i priznanja od strane struke, ove će se srijede 18.07. predstaviti sa izložbom pod nazivom „Dragi kamen“, čije je otvorenje predviđeno za 21 sat u galižanskoj Crkvi Sv. Justa. Autorica je ovjekovječila čarobne vizure Grada Vodnjan  prepune kulturnih spomenika, pa sve do kažuna i suhozida, prepoznatljivih elemenata identiteta Istre. Izložbu i autoricu predstaviti će umjetnički fotograf i voditelj fotografske galerije Makina u Puli, Hassan Abdelghani, a za glazbenu podlogu večeri pobrinut će se pulski kantautor, Maer uz pratnju Vanje Sinožića na perkusijama.

Izložba ostaje otvorena do 31. srpnja i može se razgledati srijedom i nedjeljom od 19:30 do 21:30 sati.

Glazbene večeri u Barbarigi ove će srijede 18.07. začiniti Duo Melody  s početkom u 21sat.

Vodnjanska „Apoteka – Prostor za suvremenu umjetnost“ u  četvrtak 19.07. biti će jedan od domaćina 2. Bijenala industrijske umjetnosti 2018., kojeg organiziraju udruga Labin Art Express XXI u suradnji sa AMI Pula i MMSU Rijeka. U Vodnjanu će tako biti postavljena jedna od izložbi Bijenala pod nazivom „The Voynich manuscript“, umjetnika Miljohna Ruperta (US) i Ulrika Heltofta (DK).

Art-kino Cineast nastavlja sa filmskim projekcijama pod zvijezdama, u staroj vodnjanskoj uljari (Portarol 31), te je ovog četvrtka 19.07., s početkom u 21:30 sati, na redu film „A Ciambra“ (2017.) „Tinejdžer Pio Amato živi u A Ciambri, malenoj romskoj zajednici u Kalabriji. Sa svojih 14 godina, odavno je za sobom ostavio dane djetinje nevinosti. Pije, puši i jedan je od rijetkih koji se bez poteškoća kreću između različitih etničkih skupina u susjedstvu – lokalnih Talijana, afričkih imigranata i Roma, kojima i sam pripada. Pio posvuda slijedi starijeg brata Cosima, usvajajući pritom vještine potrebne da preživi na ulicama grada. Kada Cosimo nestane, Pio mora odlučiti je li doista spreman postati muškarcem.“

ENJOYPEROJ perojska je glazbena priča, čiji nastavak slijedi svakog četvrtka, a ovog četvrtka 19.07. sve ljubitelje rockabily glazbe očekuje prava poslastica – grupa The Cat Paws. Ali to nije sve. Na Martulini će tog dana sudbonosno DA izreći par, poslije 27 godina zajedničkog života i troje djece. Strasni su bikeri, vole Elvisa, cijene ljepote trenutaka u životu i rekli su: "Zašto ne konačno potvrditi i pred zakonom našu ljubav tamo gdje se osjećamo kao doma i gdje smo proveli i najljepše trenutke naše ljubavi ..."

Ovog petka 20.07. udruga Istarsko-Ekomuzej iz Vodnjana organizira koncert OKUD Istra – H.O. Stanko Mihovilić, a koji će se održati na Trgu Statuta u Vodnjanu, s početkom u 20 sati, dok će se u Galižani na Velikom trgu održati plesna večer, s početkom u 21 sat.

Perojci su u završnim pripremama za svoju tradicionalnu Perojsku feštu, kojom se ove godine slavi 361. godišnjica doseljenja Crnogoraca u Peroj, a koja će se održati u subotu 21.07. Proslava započinje u 9 sati Svetom liturgijom u Crkvi Sv. Spiridona, te se nastavlja u 17 sati otvorenjem izložbe likovno-kreativne kolonije ″Moja Peroja 2018″, nakon čega slijedi otvorenje muzeja "Zavičajni spomenar" i biblioteke "Njegoš" u 18 sati, nastup vodnjanskih mažoretkinja u 18:45, natjecanje u potezanju konopa (KK Peroj) u 19 sati, kulturni program DPC ″Peroj 1657″ i gosti u 20 sati te od 22 sata zabavni  program uz Koktelse i Duo Nevera, izvijestili su iz Vodnjana. (iPress)