U ponedjeljak je u Vodnjanu započeo s radom „Ljetni sportski kamp“ namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta. Ljetni sportski kamp je u organizaciji sportsko-rekreativne udruge „D.S.C.“, a pod pokroviteljstvom i sponzorstvom Grada Vodnjan.

Aktivnosti kampa odvijaju se u Barbarigi, na dijelu plaže koja je okružena gustom borovom šumom. Kamp pohađa 30-tak polaznika sa čitavog područja Grada Vodnjana, dječaka i djevojčica u dobi od 8 do 14 godina, kojima je Vodnjan  osigurao prijevoz minibusom do lokacije kampa.

Aktivnosti u ljetnom sportskom kampu odvijaju se svakodnevno, od ponedjeljka do petka, sve do 20. srpnja, od 8 do 18 sati. Bogati sportski, zabavni i edukativni program kampa prilagođen je interesima djece. Realizacija programa izvodi se u skupinama a prema potrebi prilagođava se individualnim zahtjevima svakog pojedinog djeteta.

Posebno su naglašene aktivnosti vezane uz sportove na vodi, i to sea kayaking, wind surf (jedrenje na dasci), S.U.P. (veslanje na dasci), plivanje, skokovi u vodu, ronjenje na dah, scubadiving (ronjenje s bocama), a zastupljeni su i ostali sportovi, nogomet, odbojka, badminton, vortex, frizbi, gađanje lukom i strijelom, puštanje zmajeva i dr.

Voditelji kampa su diplomirani kineziolozi s višegodišnjem iskustvom u radu sa djecom koji su kvalificirani i osposobljeni za obavljanje ovakve vrste djelatnosti, a dio programa i edukacije voditi će i stručni kadar iz nekoliko klubova/udruga članica Sportske zajednice Grada Vodnjan.

Polaznici kampa imaju na raspolaganju dnevno četiri obroka, i to doručak, marendu, ručak i užinu. “Ljetni sportski kamp” je zajednički sufinanciran od strane roditelja polaznika kampa i Grada Vodnjan – Dignano, a zamišljen je kao spoj zabave, edukacije i sporta, sa željom da polaznici kroz druženje i sklapanje novih prijateljstava, steknu nova znanja i vještine.

Ljetni sportski kamp posjetio je gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović zajedno sa zamjenikom Eneom Codacci i pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti i opću upravu Nensi Giachin Marsetič koji su svim polaznicima i voditeljima Kampa zaželili ugodno druženje i zabavu. (iPress)