Dvadesetak dana uhodavanja bilo je dovoljno da u vodenom parku Istralandia svi sustavi i sadržaji budu ‘na mjestu’ i da peta sezona rada može početi punim ‘gasom’.

Redovi ispred blagajni na kojima posjetitelji kupuju ulaznice ali i sve manje slobodnog prostora, posebno u sjenovitom dijelu velikog besplatnog parkirališta, govori da vodeni park Istralandia privlači već na početku sezone veliki broj posjetitelja.

Višestruko nagrađivani vodeni park Istralandia koji već dvije godine za redom, u konkurenciji više od 300 vodenih parkova diljem Europe, osvaja peto mjesto, Europe's Best Water Parks u kategoriji najboljih vodenih parkova Europe, prošle godine je od neovisne kuće Trip Advisor ‘uzeo’ i drugo mjesto najboljeg u Europi dodijeljenog mu na temelju ocjena posjetitelja.

Petu godinu rada vodenog parka Istralandia Team započeo je s pet novih vodenih atrakcija među kojima su tri namijenjene najmlađim posjetiteljima.

- Klinci su nam značajni i vrlo važni gosti pa smo ove godine njihov kutak u vodenom parku dopunili s ‘dječjom sprej arenom’ u kojoj su interaktivne vodene prskalice i igraonica glavni sadržaj. Uz već postojeće, ‘stare’, sadržaje dječjeg kutka Istralandie, Kids Jumping Pool, bazen za skakanje omogućuje djeci da s tri različite visine od 0,5 do 1,5 metara, sigurno skaču u vodu bazena dubokog tri metra, rekao nam je direktor vodenog parka Istralandia, najzabavnije vode u Istri, Silvio Kraljević prilikom naše ‘inventure’ Istralandie.

Skakanje u bazene vodenog parka je zabranjeno pa je upravo taj bazen za djecu najatraktivniji.

Vodeni tobogan Escape Hole ima ‘stazu’ dugačku 123 metra s koje se pruža pogled na cijeli vodeni park a završava ‘usisavanjem’ u lijevak.

Adrenalin ‘ovisnici’ koristit će zatvoreni tobogan u kojem će na gumenjaku, pri naglom padu cijevi dužine 107 metara, ‘shvatiti’ pojam brzine i adrenalina.
Najzabavnija voda u Istri, Istralandia i ove sezone imat će brojna zabavna događanja. Animacijski tim je pripremljen za nastup i organiziranje raznih igara, sportskih turnira, natjecanja u bazenima pa do organiziranja dječjih karnevala, klaunovskih nepodopština i mađioničarskih trikova.

Sjajni glazbenici, limene glazbe iz Buja održavat će i ovog ljeta ‘koncerte’, sjedeći i plivajući s instrumentima u bazenima Istralandie.

Iskorak u opuštanju posjetitelja, kada je u pitanju briga posjetitelja o novcu, Istralandia Team je učinio uvođenjem prepaid narukvice, koje se posjetitelji mogu ‘napuniti’ novčanim iznosom prema želji i trošiti ga prema potrebi i želji u restoranima.

U ovoljetnu sezonu poslovanja, Istralandia je ušla ‘potrošivši’ 3 milijuna eura u ‘dogradnju’ sadržaja u vodenom parku podignuvši kvalitetu ponude. Uz ‘toboganske’ atrakcije iskorak je učinjen i u reorganizaciji ugostiteljskih sadržaja otvaranjem dva nova objekta koji će popuniti ugostiteljsku ponudu.

Iako se ovoljetna sezona Istralandie još nije ni ‘ugrijala’ Silvio Kraljević najavljuje da će vodeni park iduće sezone imati novu atrakciju.

‘Otvorit’ ćemo tobogan dužine 180 metara koji će omogućiti dinamičnu svemirsku avanturu u gumenjaku. Vizualni efekti provest će posjetitelje kroz otvorene i zatvorene cijevi ‘kombinirane’ svemirskim brodovima, najavio je Kraljević. (iPress)