Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Multimedijalnom centru, bogatim kulturnim programom i podjelom priznanja zaslužnim građanima Fažana je proteklog vikenda proslavila Dan općine. Uvodnu riječ imao je predsjednik vijeća Aleksej Mišan koji je pozdravio goste iz Delnica, Kumrovca, Pule, župnika fažanskog Iliju Jakovljevića nakon čega je uslijedila dodjela Zahvalnica za doprinos razvoju Općine.

Načelnik Radomir Korać priznanja je dodijelio Meliti Benčić za dugogodišnji rad s djecom plesne skupine DND-a, profesoru Ljudevitu Sabu za promicanje fažanske gastronije i učenje mladih, Vlasti Popić, liječnici obiteljske medicine za predani rad u ambulanti u Fažani te DVD-u Fažana. Zahvalnicu je dobila i Ljiljana Folo, odgajateljica Dječjeg vrtića Sunce.

- Nekada je Fažana bila mjesto koje nije bilo pogodno za živjeti a danas je 10 u Hrvatskoj po razvijenosti, rekao je načelnik Korać osvrnuvši se na same početka nastanka Općine Fažana, nakon odvajanja od Vodnjana. Tek s protekom godina vidi se koliko je taj potez imao učinka i na razvoj Fažane, turizma, komunalnog uređenja mjesta ali i na dobrobit svih građana i njihovih udruženja koji uživaju sve veće piotpore i socijalna prava od učenika do umirovljenika. Podsjetio je da je proračun Fažane 2001. godine iznosio 6 milijuna kuna da bi u 2018. godini dosegao 38 milijuna, te da su značajno porasle i cijene nekretnina i vrijednost zemljišta u vlasništvu građana.  

Skore investicije na prostoru starih tvornica u Fažani te rješavanje vlasništva u kampu Pineta u kojem je, dio u rukama RH, dati će novi zamah razvoju Fažane.     

Na svečanoj sjednici nastupili su zborovi KUD-a Ulika i Miješani zbor Zajednice Talijana Fažane, a veselje se nastavilo na terasi MMC-a uz nastup folkloraša Ulike. (iPress)