O guštima ne treba raspravljati i upravo FUČ, Festival Uličnih Čarobnjaka koji već nekoliko godina programom plijeni pozornost brojnih gostiju Novigrada i Čitanoveža, potvrđuje to pravilo.

Nekom više, nekom manje, program koji ulični umjetnici nude gledateljima u ovogodišnjem izdanju, prema brojnim reakcijama, na visokoj je razini.

Žongleri, hodači na štulama, klaunovi i drugi «cirkusanti», s vrlo čestim angažiranjem prisutnih, posebno najmlađih gledatelja, izazivaju oduševljenje.

Prvi ovoljetni vikend program FUČ-a, na novigradskoj sceni je okupio pet umjetničkih grupa, KUD Ljud iz Slovenije, Teatro Pavana iz Nizozemske, Duo ComicCasa iz Švicarske, «Allokl» iz Italije i Klaun Marek iz Hrvatske.

Do kraja ovoljetne turističke sezone program uličnih čarobnjaka, koji privlači pozornost i izaziva oduševljenje brojnog gledateljstva, odvijat će se na nekoliko pozornica u starogradskoj jezgri Novigrada. Uz Turističku zajednicu Novigrad program organizira Udruga Čarobnjakov šešir pod pokroviteljstvom Grada Novigrada i Istarske županije. (iPress)