Svaki početak je težak, posebno kad se predstavlja novi sadržaj koji treba pridonijeti prepoznatljivosti i kvaliteti turističke destinacije, rekao nam je direktor Turističke zakjednice Poreča Nenad Velenik u trenutku kad je sa scene turističke ponude grada Poreča, koja u ovom trenutku bilježi 4 posto više gostiju nego u istom razdoblju prošle godine, po prvi puta uvedena promocija destinacije uvođenjem besplatne MTB ture pod nazivom 'Free Poreč MTB Tours-kroz porečke šume, vinograde i maslinike'. 

Kako je turistička predsezona Poreča završila mogu sa zadovoljstvom konstatirati da je sudjelujući u slobodnoj Poreč MTB turi pedaliralo 100-tinjak MTB biciklista, gostiju koji su se sa naših glavnih emitivnih tržišta – njemačkog, austrijskog i slovenskog, odlučili za dolazak i boravak u Poreču.

Svi gosti Poreča koji su odsjeli u nekom od porečkih smještajnih objekata, do informacije o besplatnim MTB turama došli su 'animacijom' posredstvom letaka i plakata ponuđenih gostima u hotelima i po privatnom smještaju ili po preporuci gostiju koji su ture već odvozili, rekao nam je Velenik. 
Bajkeri su, nakon 'odrađenih' tura, oduševljeni scenom kojom su pedalurali posbno naglašavajući prirodu, zelenilo, mir i pitoreskna mjesta kroz koja su prolazili, kao i turističke atrakcije koje su posjetili, Jamu Baredine, Muzej traktora, Park skulptura Dušana Džamonje i druge destinacije. 

Ovim projektom Turistička zajednica želi ojačati image Poreča kao bike friendly destinacije te popularizirati biciklizam i MTB staze Poreštine kao i dodatno valorizirati ponudu Clustera Poreštine.

Uspjeh koji su besplatne bike ture polučile u prvom dijelu projekta dokaz su da je program opravdan, i da je ovo najbolji mogući način za upoznavanje ljepota naše destinacije. (iPress)