Nakon punih sedam i pol mjeseci, nakon 197 dana, dionica DC 75 kroz Karigador, u dužini od 150.000 centimetara ili 1,5 kilometara, trebala bi u petak, 15. lipnja biti otvorena za promet.

Prema obavijesti tvrtke Cesta Pula, koja je izvodila radove na DC75, kroz Karigador privremena regulacija prometa bit će na snazi od 26. studenog prošle do 6. svibnja ove godine.

Razlozi za tako 'dugačkim' rokom rekonstrukcije državne ceste DC75 kroz Karigador, prema konstataciji u dopisu iz Hrvatskih cesta kojeg smo dobili na naš upit o razlozima produženja rokova završetka radova, navodno su 'ležali' u 'problemima s izmještanjem elektroenergetskih kablova koji su projektom rekonstrukcije bili prikazani izvan zone zahvata rekonstrukcije' pa je bilo potrebno izraditi 'novi sintetski plan svih instalacija' te je izvođač radova Cesta d.o.o. Pula, zatražio produženje roka rekonstrukcije dijela DC75 u dužini od 1,5 kilometra, do 15. lipnja ove godine.

Hoće li 'Cestaši' iz Pule poštovati, s njihove strane zatraženi rok produženja, vidjet će se kroz tri dana tijekom kojih su stanovnici Karigadora počeli odbrojavati do trenutka otvaranja prometnice kroz naselje.

Investicija rekonstrukcije državne ceste DC75 u dužini od 1,5 kilometra 'teška' je 10,6 milijuna kuna a uz složenost zahvata ima vjerojatno i puno šlamperaja kako u izradi projekta rekonstrukcije tako i u organizaciji izvođenju radova budući smo, obilazeći tijekom proteklih sedam i pol mjeseci 'gradilište' ne jednom, na trasi dužine od 1,5 kilometara, uspjeli 'zapaziti' jedva dvadesetak radnika.

Bude li rok otvaranja prometnice DC75 kroz Karigador, najavljen u Hrvatskim cestama, ispoštovan stanovnici Karigadora koji imaju 200-tinjak postelja za iznajmljivanje turistima, mogu nakon 197 dana rekonstrukcije prometnice, u sklopu koje su izgrađena i tri kružna toka, odahnuti pred početak ovoljetne špice ovoljetne turističke sezone. (iPress)