Prijetnja kišnog nevremena bila je prevelika pa je organizator ovogodišnjeg podizanja Plave zastave u Poreču, hotelska kompanija Plava Laguna, ceremoniju podizanja Plave zastave 'smjestila' pod krov, na terasu hotela Parentium.

U nazočnosti porečkog gradonačelnika Lorisa Peršurića, direktora TZG Nenada Velenika, predsjednika Uprave Plava laguna, Nevena Stavera, predstavnika kompanije Valamar Riviera, policije, lučke kapetanije, komunalnog poduzeća 'Usluga' i brojnih gostiju, na prigodnoj svečanosti 'podignute' su 22 Plave zastave, 3 na plažama grada Poreča, 10 na plažama Plave Lagune, 8 na plažama Valamar Riviere i jedna u marini Parentium.

Obraćajući se prisutnima 'trenutku' podizanja Plave zastave, predsjednik Uprave Plave Lagune Neven Staver prisjetio se vremena prije 19 godina kada je na plaži tadašnjeg porečkog hotela Parentium, direktor tvrtke Đenio Radić u društvu Ante Kutlea podignuo prvu Plavu zastavu u Poreču. Podizanjem ove godine 22 plave zastave Poreč potvrđuje odličnu suradnju javnog i privatnog partnerstva koja rezultira visokom razinom ekološke svijesti, uvjetom za razvoj turizma, naglasio je Staver. Čelnik porečke hotelske kompanije Plava Laguna naglasio je i dobru suradnju s Gradom koja rezultira brojnim ulaganjima u turističku i komunalnu infrastrukturu, osnovne resurse u razvoju turizma.

Ante Kutle, izrazivši veliko zadovoljstvo što je Poreč ove godine zaslužio 22 plave zastave, simbol ekološke zaštite mora, plaža i priobalja, Poreč je nazvao čudom i prozvao ga glavnim gradom plavih zastava u svijetu budući ni jedan grad u 53 države svijeta, veličine i broja stanovnika Poreča nema 'osvojene' 22 Plave zastave.

Ove godine u Hrvatskoj će biti podignuto 120 plavih zastava od ukupno 5.460 podignutih na plažama i u marinama diljem svijeta.

U posljednjih 15-tak godina gradimo brend eko destinacije, rekao nam je po završetku svečanosti direktor TZG Poreč Nenad Velenik. Plave zastave na plažama i u marinama znače da je more čisto, da su plaže uredne, sigurne i čiste, što je za naše goste jako važno a naša je to sveta misija za poboljšanje uvjeta boravka gostiju što im je i veliki motiv za dolazak u Poreč , rekao je Velenik.

Svečanost podizanja plave zastave ukrasile su svojim nastupom i plesačice porečke plesne skupine USB i mlada porečka pjevačica Natali Radovčić koja je izvođenjem hrvatske himne 'Lijepa naša' i svečane pjesme 'Krasna zemljo Istra mila' otvorila prigodnu svečanost Plave zastave. (iPress)