Vrlo cijenjeno priznanje za međunarodnu zaštitu okoliša, iz programa europske Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš (FEE) u koji je uključeno 30 Europskih i 10 država diljem svijeta kojima je turizam strateški cilj razvoja, Plava zastava podignuta je na pet plaža, Kanova, Sipar, Laguna, Katoro i Melia Coral, na području grada Umaga kojima upravlja hotelska kompanija Plava Laguna iz Poreča.

Središnja svečanost održana je na plaži hotela Sipar kojoj su prisustvovali, uz brojne goste koji borave u hotelu, i dogradonačelnik Umaga Mauro Jurman te član Uprave Plave Lagune Ronal Korotaj sa brojnim suradnicima.

Sudjelovanje u ovom projektu sigurni su ‘koraci’ u poboljšanju kvalitete koju osiguravamo našim gostima a sukladno skrbi o okolišu na kojoj uz grad Umag rade i lokalne samouprave Brtonigle i grada Buje, rekao je Korotaj naglasivši kako će iduće godine u sklopu projekta Plava zastava biti otvorena nova plaža sa svim pripadnostima kvalitete i zaštite okoliša.

Umag stalno vodi brigu o okolišu i podizanju kvalitete življenja svojih sugrađana posredstvom ‘zelenog grada’, akcije u sklopu mega projekta ‘Umag Smart City-Green City 2010-2020’, koja ima za cilj intenzivno usmjeravanje svih aktivnosti k očuvanju okoliša grada i okolnih naselja, naglasio je Jurman napomenuvši kako će u Umag i nadalje, po načelima društvene odgovornosti, voditi brigu o okolišu što potvrđuje i ovogodišnjih pet plavih zastava na plažama grada Umaga. (iPress)