Na jedinstvenoj lokaciji 'Tri kažuna' održat će se koncert Massima Savića, ovoga petka, 25.05. s početkom u 21 sat, u sklopu akcije 'Moj kažun-La mia casita'.

Kraj malog naselja Batvači u neposrednoj blizini crkve Sv. Foške očekuje vas večer za pamćenje! Magičan ambijent stvoriti će spoj glazbe, posebno osvjetljenih kažuna i suhozida, a sve kao dio najljepše prirodne kulise na otvorenom.

Lokacija 'Tri kažuna' obnovljena je u sklopu jedne od prošlogodišnjih akcija 'Moj kažun-La mia casita', a krase je 3 ponajveća kažuna u Istri, poznati istarski 'kameni divovi', pred kojima se prostire velika zelena livada prošarana krošnjama i suhozidima.

Do ove jedinstvene koncertne lokacije možete doći iz 2 glavna smjera – preko Vodnjana ili Peroja. Ukoliko dolazite iz pravca Vodnjana potrebno je samo pratiti glavnu cestu koja vodi prema Balama odnosno Rovinju te skrenuti lijevo kod oznake za Sv. Fošku i Mednjan. Nakon naselja Mednjan, Golubovo i Batvači potrebno je skrenuti lijevo za Sv. Fošku.

Ukoliko dolazite iz smjera Peroja, potrebno je slijediti oznaku za Barbarigu te prije samog naselja Barbariga skrenuti desno za Batvače, Golubovo i Sv. Fošku te sa glavne ceste potom skrenuti desno za Sv. Fošku.

Po dolasku ispred crkve Sv. Foške posjetitelji mogu ostaviti svoje automobile na predviđenom parkiralištu, odakle će se pješice uputiti u laganu šetnjicu do same lokacije koncerta (cca 10 min hoda). Put do same lokacije biti će osvjetljen te će na istome biti postavljeni putokazi, a radi dislociranosti polazišta i lokacije 'Tri kažuna' sugeriramo nešto raniji dolazak.

Za dobru atmosferu prije samog koncerta zadužen je sjajan akustični ženski duo iz Opatije The Blondes, kojeg čine Emanuela Lazarić Ella i Kristina Radovčić Kiki.
Ovaj koncert dio je projekta koji je sufinanciran iz EU projekta YouinHerit, a provodi se u sklopu INTERREG Central Europe programa.

Cilj ovog EU projekta je poboljšanje kapaciteta regija za korištenje i upravljanje kulturnom baštinom i starim običajima i zanatima na inovativan način kroz uključivanje mladih.

Koncertom se želi privući što veći broj posjetitelja, prvenstveno mladih, kako bi ih se upoznalo sa projektom, te kako bi se svim posjetiteljima mogle predstaviti radionice namijenjene mladima i mladim proizvođačima maslinovog ulja koje će se održati u renoviranom objektu 'Javne vage' u Vodnjanu. Sve informacije o radionicama, i o samom projektu Youinherit moći će se dobiti putem Youinherita štanda koji će biti postavljen na ulazu lokacije koncerta.

Ovog petka zaživjeti će jedan sasvim novi koncertni prostor, jedinstvena pozornica okupana zelenilom, sa kažunima u pozadini cijele ove glazbeno scenske poslastice! Pozivamo vas da i vi postanete dio ove čarolije kojom ćemo zajedno prizvati ljeto!

Ulaz na koncert se ne naplaćuje, javljaju iz Vodnjana. (iPress)