Budući da sutra diljem Hrvatske maturanti slave završetak srednjoškolskog obrazovanja, odnosno Dan maturanata ili Norijadu, Policijska uprava istarska poziva maturante da ga obilježe odgovorno i dostojanstveno, odnosno da prilikom slavlja vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti te o imovini.

Proslava kraja školske godine u nekim će gradovima započeti već u jutarnjim satima, a tijekom dana očekuje se izlazak većeg broja maturanata na gradska središta, odnosno ulice i trgove te njihovo okupljanje u parkovima ili na sportskim igralištima.

I ove godine organiziran je program za sve maturante, koji započinje u 10 sati na parkiralištu ispred Društvenog centra Rojc. Kako bi sve proteklo u najboljem redu, okupljanje maturanata popratit će i policijski službenici, ali i druge mjerodavne službe, odnosno Crveni križ, profesori iz Medicinske škole... Cijelu zabavu osiguravat će i zaštitari.

Od večeras pa do sutra do 17 sati bit će zatvoreno veliko parkiralište ispred Rojca.

Osim u Puli, maturanti će slaviti i u drugim gradovima u Istri te će policijski službenici i tamo osigurati da se završetak srednjoškolskog školovanja proslavi bez narušavanja javnog reda i mira, bez oštećenja tuđe imovine... 

(iPress/foto arhiva)