Sporazum o suradnji između Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije i Općine Fažana danas je potpisan u prostorima Općine.  Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su dekanica Fakulteta izv. prof. dr. sc. Tea Golja, načelnik Općine Fažana Radomir Korać te Danijel Ferić.

Povodom sklapanja Sporazuma o suradnji, studentice 3. godine preddiplomskog studija Kultura i turizam prezentirale su koncept razvoja difuznog hotela, s primjenom na Fažanu.

Radi se o posebnom obliku smještajne ponude koji slijedi osnovne principe razvoja turizma te može biti vrstan model podizanja razine kvalitete smještajnih kapaciteta i brendiranja turističke destinacije u smjeru kulturnog turizma.

Ovim se otvaraju prilike za studente Kulture i turizma i Talijanskog jezika i književnosti da odrade stručnu praksu u Općini i budu direktno involvirani u izradu konkretnih projekata za potrebe Općine, izjavila je dekanica Golja.

Načelnik Korać je istaknuo da je Općina Fažana danas među deset najrazvijenijih jedinica lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj zahvaljujući trudu i marljivosti svojih sugrađana te da visoko kvalitetnog i održivog turizma nema bez kvalitetne komunalne infrastrukture, smještajnih kapaciteta, obrazovanih ljudskih resursa i dobre prometne povezanosti. U tom smislu Općina Fažana je i započela s izradom Strategije razvoja turizma za razdoblje do 2025. godine.

Projektni zadaci poput ovoga, odlično povezuju teoriju i praksu te se na taj način stvara dodana vrijednost samog studija. Studentice Tena Bićanić, Magdalena Črnko i Klara Tuličić ističu kako se ovakvim projektima motiviraju studenti, razvijaju njihove vještine i stvara im se vizija poslovnog svijeta, s kojim će se mnogi vrlo brzo upoznati. Zbog toga pohvaljuju ovakve inicijative Fakulteta koji kroz svoje studijske programe omogućava studentima ovakve aktivnosti.

Na Fakultetu se nude studijski programi Kultura i turizam i Talijanski jezik i književnost na preddiplomskoj i diplomskoj razini, izvijestili su s Fakulteta. (iPress)