Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za Istru i Kvarner za ponedjeljak koji je na jugu poluotoka započeo pravim prolomom oblaka. Na prometnicama ima dosta nakupina vode, lišća i borovih iglica pa su kolnici izrazito skliski.

Meteoalarm upozorava na mogućnost izraženijih grmljavinskih pljuskova praćenih jakim i olujnim vjetrom tijekom cijelog dana te mogućnost lokalnih bujičnih poplava, olujnih udara vjetra i tuče.

- Promjenljivo oblačno uz povremenu kišu, mjestimice i pljuskove s grmljavinom. Oborina ponegdje može biti obilnija, osobito u zapadnijim područjima. Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu većinom umjereno jugo te jugozapadnjak, poslijepodne u okretanju na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 °C, u gorskim predjelima malo niža, prognoza je DHMZ-a za ponedjeljak.

I u nastavku tjedna slično vrijeme uz zahlađenje.

KOPNO : Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimice kratkotrajna kiša ili pljuskovi, osobito u utorak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Bit će osjetno svježije nego u proteklom razdoblju s najvišom temperaturom zraka od 17 do 22 C.st.

JADRAN : I dalje nestabilno. Bit će lokalnih pljuskova s grmljavinom, izraženijih u utorak. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. U utorak razmjerno svježe, a zatim se očekuje porast temperature zraka.

Za vikend se ponovo očekuju temperature iznad 20 stupnjeva, a oborine bi trebale biti slabije uz dosta sunčanog vremena. (iPress)