Tradicionalni sajam cvijeća 'Umag Floria', od petka 27. do nedjelje 29. travnja ukrašavat će dvadesetprvi puta za redom umaški lungo mare, Novu obalu.

Već u osam sati, u petak, cvjećari će izložiti posjetiteljima svoju ponudu cvijeća.

Na ovogodišnjem sajmu, svoju hortikulturnu umjetnost Umažanima će pokazati 37 izlagača iz Hrvatske od kojih će 18 izlagača posjetiteljima pokazati sezonsko cvijeće i ukrasno bilje, rekla nam je Ivana Coslovich voditeljica odjela hortikulture pri umaškoj tvrtki Komunela, organizatoru sajma cvijeća.

Svoje proizvode, uz cvijeće, posjetiteljima će ponuditi i sedam izlagača autohtonih istarskih proizvoda, pršuta i kobasica, bućinog ulja, meda, sireva, i kolača.

Uz cvijeće i autohtone proizvode na umaškom sajmu cvijeća, kako što lakše obraditi zemlju za uzgoj cvijeća i pokositi travu, pokazat će svojim proizvodima izlagač Voger d.o.o. iz Umaga i izlagač iz Slovenije.

Ovogodišnji sajam cvijeća je svojevrsna promocija obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva i izvornog istarskog proizvoda, naglasila je Ivana Coslovich napomenuvši da će umaška fešta sajma svijeća svakodnevno, od petka 27. do nedjelje 29. travnja, na umaškom lungo mare Nova obala, biti otvorena od 8 do 20 sati. (iPress)