Pročistač na Marleri danas su posjetila djeca iz pulske osnovne škole Vidikovac koji su tako iz prve ruke mogli naučiti gdje završavaju otpadne vode iz domaćinstva. Prema riječima direktora Albaneža Eda Krajcara ovaj posjet realiziran je u sklopu projekta Hrvatskih voda koje kontinuirano vode edukativnu kampanju na temu upravljanja otpadnim vodama.

Naime, u siječnju su školu Vidikovac posjetili predstavnici Hrvatskih voda koji su školarcima predstavili i slikovnicu namijenjenu educiranju učenika. Na taj su način školarci mogli saznati što ne treba bacati u odvod te su čuli priču o tome gdje završavaju otpadne vode iz domaćinstva. Tada je dogovoren i posjet pročistaču na Marleri koji je danas i realiziran u cilju da djeca iz prve ruke mogu i vidjeti ono o čemu su imala prilike slušati u školi. Prema riječima razredne nastavnice Bojane Manzin, bila je to prava prilika za jedan novi i neposredniji način učenja u kojem su učenici uživali.

Kako je Edo Krajcar istaknuo, posjet pulskih osnovnoškolaca bio je prava prilika da se u društvu kontinuirano razvija svijest o potrebi zaštite našeg okoliša i njegovog očuvanja za generacije koje dolaze, javljaju iz Medulina. (iPress)